ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

28 ракет «Вільха» достроково передано Збройним Силам

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 27 Березня 2020, 11:46

Конструкторське бюро «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром», відвантажило ЗС України 28 одиниць ракет «Вільха».

Передача ракет, які серійно виготовляє підприємство, відбулася достроково, підкреслили у КБ «Луч». Про це повідомляє АрміяInform з посиланням на пресслужбу ДК «Укроборонпром».

«Конструкторське бюро «Луч» під час карантину працює на повну потужність. При цьому ми близько 300 працівників відправили у відпустки або на дистанційну роботу, а інші виконують надважливі для держави роботи в рамках оборонного замовлення. У виробництві ракет «Вільха» беруть участь близька 20 підприємств «Укроборонпрому». Скрізь діє особливий режим роботи, і попри це вдалося виготовити й відвантажити продукцію військовим достроково. Також підприємство продовжує працювати над модернізацією ракетної системи «Вільха-М», розробленої у тісній співпраці кластера високоточної зброї та боєприпасів «Укроборонпрому». Роботи ведуться над покращенням дальності та потужності виробів. Зараз випробування комплексу перебувають на фінальній стадії. Плануємо налагодити їхнє серійне виробництво до кінця цього року», – повідомив генеральний конструктор – генеральний директор КБ «Луч» Олег Коростельов.

«Вільха» – це високоточні 300-мм реактивні боєприпаси, які перебувають на озброєнні підрозділів ракетних військ та артилерії Сухопутних військ ЗСУ. Цей виріб є основою могутності системи вогневого враження українських артилеристів і стримувальним чинником у вогневому протистоянні з противником.

«Декілька років тому підприємства Концерну приступили до поетапного відновлення норм військових, оперативних і стратегічних запасів цієї номенклатури високоточних засобів ураження у ЗСУ. Уже остаточно сформовано науково-технічний і виробничий потенціал підприємств Концерну з серійного виробництва цих боєприпасів, їхньої подальшої модернізації та розроблення на їхній базі перспективних високоточних засобів ураження. Це дозволить, зокрема, створити конкуренцію в цьому класі озброєння на світових ринках», – прокоментував виконання державного контракту заступник генерального директора з авіа- та ракетобудування Руслан Корж.

Підготував Сергій Воронков

Читайте нас у Facebook
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник стрілецької роти

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стаpший навідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Військовий психолог

від 21000 до 30000 грн

Харків

Військова частина 3005 НГУ

Фельдшер

Чернівці

Державна прикордонна служба України

Водій(механік-водій,водій-електрик) категорія С

від 22000 до 120000 грн

Луцьк, Волинська область

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО