ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

ООН і гуманітарні організації потребують 165 млн доларів для подолання пандемії Covid-19 в Україні

Новини світу та України
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Березня 2020, 19:01

У зв’язку з презентацією Глобального плану гуманітарного реагування на спалах COVID-19 Координаторка системи ООН/Координаторка з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані представила «План гуманітарного реагування з подолання пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні», для реалізації якого необхідно 165 мільйонів доларів США. Про це повідомляє офіційний сайт ООН.

У плані представлені заходи реагування установ ООН, гуманітарних організацій на місцях, медичних закладів та постачальників медичних послуг для мінімізації можливих гуманітарних наслідків поширення вірусної інфекції, яка, за оцінками, становить загрозу для майже 21 мільйона людей в Україні.

Після виявлення першого випадку COVID-19 в Україні 3 березня кількість випадків продовжує зростати щодня. З огляду на темпи передачі коронавірусної інфекції виникає занепокоєння щодо спроможностей системи охорони здоров’я в умовах безпрецедентного навантаження. «Хоча на цьому етапі складно прогнозувати поширеність COVID-19 у найближчі місяці, ми знаємо, що може бути інфікована значна кількість людей. З них майже кожний п’ятий потребуватиме медичної допомоги. Заходи щодо дотримання соціальної дистанції можуть уповільнити розповсюдження вірусу, даючи можливість виграти час, але не зупинити пандемію. Нашим завданням спільно з партнерами є вдосконалення цільових підходів до забезпечення тестування кожної підозри на захворювання, ізоляції та надання допомоги по всій країні», – зазначив доктор медицини Ярно Хабіхт, Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні.

Поки уряд України мобілізує власні ресурси, у представленому сьогодні Плані гуманітарного реагування 2020 року з подолання COVID-19 в Україні зазначено необхідність залучити 165 млн доларів США на підтримку реагування протягом наступних дев’яти місяців. У Плані враховуються як наслідки епідемії для здоров’я населення, так і її значний опосередкований вплив на добробут людей і громад, який стосується не лише розповсюдження захворювання, але й охоплює різні сфери життя: від освіти, засобів до існування, психічного здоров’я людей до можливості реалізації основних прав людини.

«Ми уважно стежимо за заходами подолання пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 та готові надати підтримку уряду України для реагування в ситуації, яка постійно змінюється. Наразі нашим першочерговим завданням є швидко надати допомогу тим, кому вона найбільше необхідна, водночас вживаючи запобіжних заходів, щоби убезпечити співробітників та людей, для яких ми працюємо, – зазначила пані Лубрані. – Ризики надзвичайно великі, час має вирішальне значення. Ми закликаємо уряди та всі залучені сторони сприяти гуманітарній діяльності, щоби ми могли надавати життєво необхідну гуманітарну допомогу, дотримуючись водночас усіх вимог для забезпечення здоров’я населення».

«Ми глибоко стурбовані, що під час наступного етапу кризи можуть постраждати найбільш уразливі діти та родини в Україні, зокрема переселенці, малозабезпечені, сім’ї, які проживають у районах з обмеженим доступом до медичних та соціальних послуг, – сказала Лотта Сильвандер, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні. – Ми не будемо в безпеці, допоки в небезпеці будуть ті, до кого найскладніше дістатися».

Хоча уряд України швидко запровадив низку рішучих заходів для запобігання розповсюдженню вірусної інфекції, росте занепокоєність, що схід України, виснажений протягом шести років збройним конфліктом, з послабленою системою охорони здоров’я та значною часткою літніх людей, може стикнутися з особливими складнощами щодо подолання спалаху COVID-19. «Значна частка літніх людей у постраждалих унаслідок конфлікту районах – близько 36 % – ще більше підвищує вразливість до коронавірусної інфекції COVID-19, – зазначила Еліс Арманні Секуі, очільниця Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні. – Особливе занепокоєння викликають люди похилого віку, які проживають в ізольованих населених пунктах, поряд із «лінією розмежування», які опинилися відрізаними від медичних послуг через небезпеку, замінування території та поганий стан доріг».

Гуманітарні потреби України є складовою Глобального плану гуманітарного реагування з подолання спалаху COVID-19, який Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш представив учора в Женеві та Нью-Йорку. Як зазначив Марк Лоукок, Координатор ООН з надзвичайної допомоги, «ми маємо об’єднатися для боротьби з цим вірусом. Завдяки цьому ми забезпечимо продовження життєво необхідних заходів допомоги по всьому світу. Це час солідарності та глобальних дій».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Помічник Шуфрича отримав 8 років тюрми за фінансування росгвардії в Криму

Помічник Шуфрича отримав 8 років тюрми за фінансування росгвардії в Криму

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії у тимчасово захопленому Криму.

Чернігівщина отримала техніку для розчищення завалів

Чернігівщина отримала техніку для розчищення завалів

Програмі розвитку ООН в Україні (UNDP) передала шістьом громадам Чернігівщини спецтехніку для розчищення завалів та переробки відходів руйнувань, а також для транспортування та збору твердих побутових відходів.

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

Мистецький Арсенал та Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України повідомили про програмне партнерство.

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Новий закон про мобілізацію містить норму, яка передбачає, що звільнені з ворожого полону українські Захисники та Захисниці мають право на демобілізацію.

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівської області росіяни атакували водія автомобіля, який привіз хліб у місцевий магазин.

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Виконуючий обов’язки директора Департаменту політики закупівель Міноборони України Гліб Канєвський зустрівся з Директором Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірсом Казалетом.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби

до 51000 грн

Запоріжжя

8 прикордонний загін

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід в/ч А4806

Фельдшер, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Стрілець-санітар

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Психолог, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ