ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Соціально несправедливим є те, що ветерани війни мають лікуватися за власні кошти

Публікації Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Березня 2020, 17:28

На цьому наголосив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат Михайло Цимбалюк, коментуючи АрміяInform питання щодо подальшої долі шпиталів для ветеранів війни в умовах другого етапу медичної реформи, який стартує з 1 квітня 2020 року.

«Варто визнати, що Україна не готова до введення другого етапу медичної реформи. Є багато питань на різних рівнях влади щодо її впровадження. Так, Національна служба здоров’я України закуповуватиме медичні послуги у закладах охорони здоров’я, до яких, зокрема, належать і шпиталі ветеранів війни. Тож зміниться і порядок фінансування цих закладів. Ми розуміємо, що в переліку медичних послуг, які розробила Національна служба здоров’я, не врахували особливості лікування ветеранів війни. Отримувати медичну допомогу, після другого етапу реформи – з 1 квітня, ветерани війни будуть як усі інші. Але це соціально несправедливо», ‑ заявив Михайло Цимбалюк.

Народний депутат повідомив, що грошей, які отримуватимуть госпіталі для ветеранів війни, на жаль, вистачатиме практично лише на сплату комунальних послуг і заробітну плату медперсоналу. Оплачувати ж медичні послуги доведеться самим ветеранам, хоча це суперечить нормам Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

«Нині у непростий час для всього світу у боротьбі з коронавірусною інфекцією, український уряд мав би в терміновому порядку вирішити питання належного функціонування госпіталів для ветеранів війни. Важливо, щоб у ході медичної реформи Міністерство у справах ветеранів дофінансовувало категорію ветеранів, а Міністерство соціальної політики ‑ і пільговиків, які там лікуються за рахунок свого статусу», ‑ підкреслив Михайло Цимбалюк.

Народний депутат висловив сподівання, що на початковому етапі госпіталям допомагатимуть органи місцевого самоврядування, кошти виділятимуть із районного чи обласного бюджетів.

«А ми на законодавчому рівні зробимо максимально все, аби ветерани війни не відчули погіршення медичного обслуговування, а навпаки – констатували його покращення», ‑ наголосив Михайло Цимбалюк.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
США закуплять українську зброю

США закуплять українську зброю

Військова допомога з боку США передбачає передачу Україні не лише американської зброї, а й замовлення на підприємствах українського військово-промислового комплексу.

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Окупанти атакували ракетою залізничний вокзал як раз в той момент, коли біля нього знаходилися пасажирські вагони електропоїзда «Харків-Ізюм».

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» спростувало інформацію щодо захоплення російськими окупантами вогнетривкого заводу в селі Красногорівка Донецької області.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Станом 18:00 25 квітня 3 людини загинуло і 4 було поранено.

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалося питання щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів.

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

В інтерв’ю Fox News Володимир Зеленський розповів чи була Україна близька до поразки через затягування американської допомоги і як варто будувати стійку та тривалу безпеку в Європі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік-водій (БМП)

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Кулеметник

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Стрілець – снайпер

від 20000 до 120000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Начальник складу безпілотних авіаційних комплексів

від 25000 до 30000 грн

Полтава

Військова частина А4759

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Стаpший стpілець, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ