ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

З появою військових рекрутерів кількість відібраних контрактників зросла на 30-40%

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 20 Березня 2020, 10:40

З початком реформи військкоматів уже чотири обласні та відповідно підпорядковані їм районні військові комісаріати у Чернігівський, Рівненській, Дніпропетровській і Одеській областях переформовані у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Відповідно, в кожному з них створені відділи й відділення рекрутингу. Основне завдання цих підрозділів – якісний відбір контрактників.

– Українська армія поступово переходить на військову службу за контрактом. Призов поступово відходитиме на другий план. Позитивна риса такої зміни – створення нового підрозділу, який має чіткі завдання – суто відбір контрактників. Рекрутери – це професіонали, які знають усі переваги військової служби, і можуть пояснити, розказати, провести різноманітні заняття і загалом популяризувати армійську службу, – розповів заступник військового комісара – начальник сектору комплектування Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Сергій Шатило.

Після проведених реформ кількість відібраних контрактників збільшилася на 30-40% – як юнаків, так і тих, кому за 30 років. Це передусім завдяки якісній роботі інструкторів із рекрутингу в навчальних закладах міста й області, на підприємствах, установах, у центрах зайнятості.

Кожен підрозділ рекрутингу налічує 2 – 4 військовослужбовці. Керівник – офіцер, інші – контрактники. Вони пройшли перепідготовку у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

– Передусім комплектуємо бойові частини і посади, які визначають боєздатність підрозділів. Наші кандидати – це випускники шкіл, призовна молодь та чоловіки і жінки, які перебувають на обліку у центрах зайнятості. Останнім часом побільшало кандидатів на контрактну службу віком 30 – 50 років. Серед них багато учасників АТО/ООС. Після звільнення зі служби вони таки повертаються до війська. Під час співбесіди з’ясовуємо багато речей – чи проходила людина військову службу, в якій частині хоче служити тощо. Насамперед пропонуємо військові частини ДШВ, морської піхоти, танкові й механізовані, – розповів інструктор відділу рекрутингу Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки прапорщик Костянтин Насінник.

Важливо, що якщо кандидат звільнився з військової служби в останні п’ять років, він потрапляє у частину за своєю військово-обліковою спеціальністю без перепідготовки у навчальному центрі. Основний стимул для майбутніх контрактників – грошове забезпечення, яке в середньому становить 12 тис. гривень, і соціальна захищеність. Це пільги і переваги, яких немає в цивільних.

– Постійно рекламуємо військову службу через засоби масової інформації, Інтернет-ресурси, – зазначив прапорщик Костянтин Насінник.

Для того, щоб стати інструктором з рекрутингу, військовослужбовець повинен мати військове звання сержантського складу, певний термін служби в бойових частинах, бути учасником бойових дій, пройти відповідні «Курси лідерства» та перепідготовку в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Ну, і звісно ж, мати бажання.

Деякі експерти вважають, що роботу цих інструкторів слід наблизити до закордонної, зокрема американської моделі, коли за кожного якісно відібраного контрактника рекрутер отримує грошову винагороду. Але у нас така система ще неможлива, бо потрібно повністю перейти на електронну базу даних.

Нині точаться розмови, якими мають бути підрозділи рекрутингу. Можливо, це окрема військова структура, що не входить до складу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, або підрозділ, сформований за міжнародними стандартами. Проте головним є одне – такі підрозділи потрібні й перші позитивні результати говорять за себе.

Наразі триває апробація різноманітних моделей існування підрозділів рекрутингу і остаточно це питання вирішиться з часом.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

У травні-червні Україна може наблизитися до підписання безпекових угод із країнами Балтії, Північної Європи і США.

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш розповів, як зміниться обстановка в українському небі після збиття російських літаків А-50, Ту-22М3.

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Вогнеметник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Авіаційний технік літаків та вертольотів

від 20100 до 120100 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Водій-механік танка

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343