ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Національній академії сухопутних військ створено Оперативний штаб із протидії коронавірусу

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 18 Березня 2020, 11:13

Головним його завданням є вжиття необхідних заходів із запобігання проникнення та поширення коронавірусу COVID-19. Функціонує цей орган цілодобово та без вихідних.

Про перші результати роботи Оперативного штабу та вжиті заходи щодо протидії небезпечні інфекції на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» повідомив начальник видового військового вишу генерал-лейтенант Павло Ткачук. Повний текст повідомлення читайте далі.

«У зв’язку з небезпекою проникнення та поширення коронавірусу COVID-19 моїм рішенням як начальника Національної академії у нашому навчальному закладі створено Оперативний штаб з організації протидії цій небезпечній інфекції.

У рамках його функціонування докладаємо всіх зусиль, щоб убезпечити весь колектив від захворюваності.

✅ Зокрема здійснюється закупівля засобів для дезінфекції Alsoft V (всього близько 10 тонн) та пристроїв для його дозування. Перша поставка планується вже завтра. Насамперед ці засоби будуть розміщені в їдальнях та медичних закладах академії та підпорядкованих військових частин. Також ведеться робота з придбання пристроїв дистанційного вимірювання температури тіла – пірометрів, бактерицидних ламп та інших медичних препаратів та засобів.

✅ Крім того, визначено завдання з організації роботи за місцем проживання працівників, які належать до групи ризику, відповідно до їхніх функціональних обов’язків. А саме:

– особи віком 60 років та більше;

– особи, які мають захворювання на цукровий діабет;

– особи, які мають захворювання дихальних шляхів.

Уже з завтрашнього дня ці категорії працівників будуть виконувати свої функціональні обов’язки за місцем проживання. Безперечно, складено відповідні індивідуальні плани роботи. Трудова дисципліна, стан здоров’я та місце перебування будуть суворо контролюватися керівництвом Академії.

❗Тож, користуючись нагодою, хочу звернутись до них та закликаю з відповідальністю поставитися до таких заходів й своїх обов’язків.

✅ Окрім того, ми пропонуватимемо працівникам реалізувати своє право на використання відпусток (щорічних, додаткових, без збереження заробітної плати тощо). Особливо це стосується наших працівниць, які мають дітей віком до 14 років.

✅ Також визначено завдання забезпечити використання щорічних основних відпусток військовослужбовцями, які не залучені в освітньому процесі та вивільнені в результаті призупинення окремих заходів.

✅ Запроваджено обов’язковий медичний огляд сіх категорій особового складу, який прибуває з відпусток, відряджень тощо. Осіб, в яких виявлено підозру на інфекційні захворювання, буде терміново скеровано до медичних закладів Збройних Сил України.

✅ Визначив завдання під час організації перепускного режиму через контрольно-перепускні пункти особливу увагу звертати на особовий склад, які мають ознаки захворювання. Такі особи будуть допущені на територію академії лише після обов’язкового огляду медичним працівником та відповідного дозволу. Осіб, в яких підтверджено ознаки інфекційних захворювань, скеровуватимемо до медичних закладів, без допуску на територію Академії.

❗Щодо організації освітнього процесу та побуту курсантів Національної академії ухвалені наступні рішення та вже вжиті такі заходи:

✅ Введена повна заборона на проведення шикувань. Ранкова фізична зарядка проводиться суворо за індивідуальним планом.

✅ Здійснено перерозподіл навчальних груп, щоб забезпечити наявність в аудиторії не більше 10 осіб одночасно.

✅ Здійснюється посилений щоденний контроль за порядком прийому їжі особовим складом. Забезпечуємо недопущення скупчення курсантів під час відвідування їдальні. Весь персонал їдальні зобов’язаний використовувати засоби індивідуального захисту під час приготування їжі та організації харчування.

✅ Організоване обов’язкове регулярне провітрювання та дезінфекція у розташуваннях навчальних курсів, навчальних аудиторіях та інших приміщеннях – не менше трьох разів на день.

✅ Створено запас та продовжуємо накопичувати необхідну кількість медичних масок для убезпечення особового складу добового наряду.

❗Одним із головних завдань залишається постійне проведення внутрішньо комунікаційної роботи зі всіма категоріями військовослужбовців та працівників Національної академії з метою роз’яснення рішень вищого військово-політичного керівництва держави, Міністерства оборони України, Збройних Сил України, місцевої влади та місцевого самоврядування з питань протидії пандемії, недопущення панічних настроїв та спроб провокацій.

❗ Оперативний штаб працює цілодобово та 7 днів на тиждень.

Наше головне завдання – зберегти здоров’я всього колективу Академії та не допустити поширення як небезпечного вірусу, так і паніки, а також забезпечити ефективне функціонування всіх систем навчального закладу.

❗Вчергове звертаюсь до всіх офіцерів, працівників, курсантів, а також членів їхніх сімей: поставтесь з розумінням до необхідних обмежень та заходів. Підтримайте нас у наших намаганнях зберегти життя та здоров’я всіх і кожного.

Ми сильні разом!»

Пресслужба Національної академії СВ

Читайте нас в Telegram
Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

Сьогодні, 19 квітня, Одеська область вкотре зазнала атаки окупантів, росіяни завдали ракетного удару по припортовій інфраструктурі.

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

У прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, ворог застосував 163 FPV-дрони, 8 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 268 осколкових боєприпасів.

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

Сьогодні воїни ПВК «Схід» збили керовану авіаційну ракету Х-59 в небі над Дніпропетровщиною.

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

Глава української держави зазначив, що російсько війна не має напівтонів та подякував усім, хто працює заради нашої країни.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бойовий медик

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Лікар загальної практики

від 25000 до 55000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940

Гранатометник

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Стрілець, помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Кулеметник, військовослужбовець ЗСУ

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область