ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чому роботизований «Кентавр» не зацікавив військових науковців

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Березня 2020, 9:31

Останнім часом у мережі Інтернет спостерігаємо тенденцію щодо розповсюдження інформації, яка формує негативний імідж ЗСУ в цілому та Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних Сил України (ЦНДІ ОВТ ЗСУ) зокрема.

Так, 10 березня 2020 року Юрій Касьянов на власній сторінці у Facebook виклав пост, в якому звинувачує керівництво та співробітників ЦНДІ ОВТ ЗСУ в непідписанні Договору про науково-технічне співробітництво. Але, на думку фахівців цієї науково-дослідної установи, викладені звинувачення необґрунтовані й не відповідають дійсності. Інформаційне агентство АрміяInform публікує їхні офіційні заперечення з цього приводу:

«Діяльність ЦНДІ ОВТ ЗСУ за час його існування в цілому всебічно направлена на створення новітньої техніки та здійснення науково-технічного супроводження розробок нових зразків озброєння й військової техніки. Однією з форм науково-технічної діяльності ЦНДІ ОВТ ЗСУ є укладання договорів про науково-технічне співробітництво відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність».

Тож в інтересах розвитку сучасної та військової техніки та інноваційності розробок фахівці ЦНДІ ОВТ ЗСУ на виставці «Зброя та безпека – 2019» ознайомились зі зразком «Кентавр» і його виробниками з подальшою зацікавленістю щодо укладання Договору про науково-технічне співробітництво. Але після відвідування підприємства 24 грудня 2019 року й детального вивчення конструкції та системи керування зразка встановлено, що «Кентавр» не є «роботизованою теліжкою» (мовою Юрія Касьянова. — Авт.), а являє собою макет дистанційно керованої платформи, збудованої й виготовленої з використанням комплектувальних виробів сумнівного походження, заснованих на відомих технічних рішеннях широкого вжитку.

Низький науково-технічний рівень запропонованої розробки та відсутність інновації й науково обґрунтованих технічних рішень призвели до висновку, що укладання Договору про науково-технічне співробітництво на цей час є нецікавим і недоцільним для наукової установи.

27 грудня 2019 року, за дорученням заступника Міністра оборони України, на звернення Юрія Касьянова, йому офіційно повідомлено про порядок здійснення розробок військової техніки, зокрема й укладання договорів на розроблення та постачання до Збройних Сил України зразків озброєння та військової техніки.

Під час круглого столу, організованого 14 лютого 2020 року Центром досліджень армії, конверсії та роззброєння, Юрій Касьянов висловив претензії начальнику ЦНДІ ОВТ ЗСУ, ігноруючи позицію Міноборони від 27 грудня 2019 року щодо встановленого порядку постачання військової техніки до ЗСУ.

Таким чином, у викладеному пості Юрій Касьянов викривлює факти, викладаючи їх так, щоб дискредитувати Міністерство оборони України, замість того, щоб створювати конкурентоздатні зразки та впроваджувати їх відповідно до вимог чинного законодавства».

На знімку: макетний зразок дистанційно керованої платформи «Кентавр»

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

У прифронтових регіонах на півдні України російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення, використовуючи FPV-дрони.

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

Бійці 5-ї Окремої штурмової Київської бригади завдали ударів по танках і БМП росіян, які намагалися наступати.

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія Медичних сил Збройних Сил України розпочала навчання для слухачів програми «Навчальний взвод резерву офіцерського складу».

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційні удари, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій категорії С – військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Бориспіль

Троїцький ТЦК та СП

Стрілець-зенітник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Стрілець-помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Начальник речової служби, офіцер

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 21600 до 121600 грн

Львів, Львівська область

Командир катера

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ