ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Майбутні лейтенанти морської піхоти в пісках Херсонщини

Вишкіл Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 7 Березня 2020, 17:49

Для курсантів випускних курсів Одеської військової академії, які навчаються за спеціальністю «Управління діями підрозділів морської піхоти», розпочався етап посиленої практичної підготовки на полігоні, мета якого — закріплення здобутих знань та навичок.

За рішенням командувача морської піхоти генерал-лейтенанта Юрія Содоля, саме військові однієї з бригади морської піхоти організовують та проводять заняття для курсантів на полігоні.

– Сьогодні відпрацьовували тактично та методично заняття з майбутніми випускниками. Мета та ціль досягнуті в повному обсязі. Проблем з приведенням зброї до бою, прицілюванням не виникало, адже хлопці мають дуже високий рівень підготовки, – розповідає заступник командира батальйону капітан Сергій Шатало. – Підготовка курсантів на високому рівні, звісно, під час зборів вони ще багато чого нового дізнаються. Наприклад, сьогодні вони проводили стрільби з СПГ, вивчали види вогню, як правильно вибирати позицію для стрільби в різних умовах. До цього була тактична медицина, на заняття з якої ми запрошували найдосвідченіших інструкторів.

Одним із елементів, який опановують майбутні офіцери на полігоні, була стрільба із СПГ з різних вогневих позицій на великі відстані.

– На занятті ми розглянули СПГ-9, розібрали всі можливі ситуації його застосування та здійснили по три постріли по визначених цілях, – ділиться враженнями курсант Віктор Мельник. – Дуже цікаво! Ми всі вражені рівнем інструкторів, організацією та забезпеченням нашого виходу. Усі отримані знання реально допоможуть під час випускних іспитів, дозволять краще адаптуватися, коли прийдемо у свої підрозділи. Таке ставлення командування до нас, курсантів, максимально мотивує підтвердити очікування.

Попереду на випускників чекають не менш інтенсивні заняття, а саме відпрацювання групової вправи, де курсанти будуть приймати рішення по карті, навчатимуться штабної культури під час оформлення бойового наказу, виконання вогневих вправ у складі взводу в обороні, керування мінометним вогнем та багато іншого.

– Будемо допомагати методично правильно виконувати, й, звісно, ділитися новітнім досвідом, який ми набули під час ротацій на сході України, – додав Сергій Шатало.

Також особливість підготовки за спеціальністю «Управління діями підрозділів морської піхоти» полягатиме в тому, що на курсантів чекає заняття на середньому десантному кораблі «Юрій Олефіренко», де вони відпрацьовуватимуть елементи щодо живучості корабля, правильності завантаження та висадки броньованої техніки.

Загалом інтенсивний польовий вишкіл для курсантів-випускників розрахований на три тижні. У цей час випускники військового вишу тренуватимуться керувати підрозділами на полі бою, ухвалювати правильні рішення, організовувати взаємодію та робити все можливе для збереження підлеглих, які в них з’являться найближчим часом.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Командир взводу, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Десна, Чернігівська область

Офіцер групи запобігання та профілактики

від 30000 до 60000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Стрілець, помічник гранатометника, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО