ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Маріуполі пройшов 9-й турнір із кросфіту серед військовослужбовців ЗС України та інших силових структур «Звитяга ВМС-9»

Новини Спорт
Прочитаєте за: 4 хв. 1 Березня 2020, 11:29

У Маріуполі пройшов видовищний та сповнений спортивних сюрпризів і досягнень 9-й відкритий турнір Військово-Морських Сил ЗС України з кросфіту. Цього разу в змаганнях взяли участь спортсмени з ВМС, включаючи морську піхоту та морську авіацію, Сухопутних військ, Державної прикордонної служби України, СБУ, Національної поліції та Національної гвардії України. Турнір проводився в рамках проєкту UA Navy Sport, створеного для координації зусиль народу України та українців із-за кордону для допомоги військовослужбовцям та підрозділам Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Координатор проєкту UA Navy Sport Марина Антонюк розповідає, що цей турнір, започаткований 5 років тому за ініціативи на той час старшого матроса Ігоря Руляка, традиційно проводиться двічі на рік. Влітку до участі в ньому запрошуються також цивільні спортсмени. Взимку – виключно військові та представники силових структур.

– Цього разу ми вдруге проводимо турнір у цьому прекрасному приморському місті Маріуполі, – зазначила координаторка. – І можу сказати, що з кожним роком він об’єднує все більше й більше спортсменів. Сьогодні зі всієї України з’їхалося значно більше команд, ніж минулого разу.

Марина Антонюк також зауважила, що ці змагання проводяться з метою подальшого розвитку та популяризації кросфіту, підвищення спортивної майстерності учасників та видовищності кросфіту як спортивної дисципліни, що динамічно розвивається, виявлення найсильніших спортсменів для формування спортивних збірних команд різного рівня, а також популяризації здорового способу життя, залучення молоді та різних верств населення до регулярних занять фізичною культурою та спортом.

Зі свого боку керівник маріупольського спортивного клубу IRON GYM Денис Попадюк, який гостинно прийняв 9-й турнір, розповів, що змагання складалися з трьох комплексів вправ, трьох етапів. Участь у них взяли чоловіки, в командах по два спортсмени, та жінки, які виступали індивідуально. Отож, разом це – 20 чоловічих команд та 5 спортсменок-жінок.

Перший комплекс складався з двох вправ, які потрібно було зробити з максимальною кількістю повторів. Це – станова тяга штанги вагою 180 кг для чоловіків та 60 кг для жінок, а також бьорпі через бокс – стрибки через ящик висотою 60 см для чоловіків та, відповідно, 50 см – для жінок.

На другому етапі змагань спортсмени змагалися з встановлення повторного максимуму: з взяття та поштовху штанги – чоловіки, та тільки взяття штанги – жінки. Після короткого відпочинку в 1 хвилину спортсмени знову штовхали штангу вагою 60 кг.

Третій комплекс, і він же – фінал, розпочався з так званих кардіотренажерів. За правилами турніру, чоловіки і жінки спочатку виконували вправу Air Bike – крутили велосипед, при цьому чоловікам було необхідно «спалити» 50, а жінкам – 20 калорій. Після цього – підтягування на перекладині, для команди чоловіків – 50 разів до грудей, і для жінок – 20 разів до підборіддя. Далі – гребний тренажер, на якому спортсмени-чоловіки спалювали знову ж таки по 50, а дівчата – по 20 калорій. І наостанок – ривок гантелей. У мускулистих чоловічих руках догори здіймалися 30-кілограмові гантелі, дівчата з легкістю підкидали 16-кілограмові.

Із 20 чоловічих команд до фіналу вийшло 6. Варто зазначити, що найбільший рівень підготовки, силу й спортивну майстерність показали представники Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Національної поліції України. Так, до фіналу вийшло дві з трьох команд львів’ян та три команди з різних підрозділів МВС. Ще однією командою-фіналістом очікувано стали авіатори – команда «Авіація», до складу якої увійшли льотчик бригади морської авіації ВМС та авіаційний технік бригади транспортної авіації Повітряних Сил. До списку фіналістів вони потрапили другими.

У запеклій спортивній боротьбі перше місце серед дівчат виборола представниця Національної поліції України Ольга Микуляк із Києва, а одеситці Євгенії Кубарич із ВМС дістався титул «Міс глядацьких симпатій». Серед спортсменів-чоловіків кращі результати показали патрульні поліцейські зі столиці, друге місце посіли авіатори й «бронза» дісталася команді маріупольських поліцейських «Кросфіт».

Переможці та найяскравіші спортсмени турніру отримали медалі та призи, надані спонсорами турніру. І – залишили на пам’ять свої автографи на прапорі ВМС Збройних Сил України, домовившись зустрітися на наступних змаганнях.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова після масованої російської ракетної атаки на Дніпро заявила, що рф буде притягнута до відповідальності.

Україна повернула з росії ще одну незаконно депортовану дитину

Україна повернула з росії ще одну незаконно депортовану дитину

Із росії вдалось повернути 17-річну українку, яку попри її бажання відправили із тимчасово окупованої території навчатися до росії.

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що ми завжди маємо цінувати людей, які роблять усе, щоб Україна жила й не підкорилась окупанту.

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Посол США в Україні Бріджит Брінк звернулася до американського Конгресу із закликом негайного надання Україні допомоги.

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 9 танків, 17 ББМ та 481 БПЛА.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 092 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 365 воєнних злочинів росії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лаборант киснедобувної станції

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Командир відділення управління засобами РЕБ, ВОС 539. Війська РЕБ.

від 19000 до 120000 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Штаб-сержант 3 категорії у в/ч А2800

від 23000 до 45000 грн

Радісне, Одеська область

Інспектор прикордонної служби

до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Інструктор групи розвідувального забезпечення

від 46500 до 46500 грн

Бердичів

Військова частина А2772