ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Угруповання ворога розгромлено!

Вишкіл Новини Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 27 Лютого 2020, 18:00

Ми успішно відпрацювали всі елементи сучасного бою та врахували десятки різних варіантів зміни ситуації на основі досвіду, набутого на Донбасі й під час участі в миротворчих місіях, – так попередньо відізвався командувач військ ОК «Схід» генерал-майор Олександр Нестеренко про хід двоступеневих командно-штабних навчань, що тривають на Харківщині.

Наразі в зоні відповідальності Чугуївського гарнізону відбулася їхня активна фаза. Тисячі військовиків ЗСУ, резервістів і правоохоронців, а також десятки одиниць бронетехніки, бойові вертольоти й військові літаки залучали до відпрацювання практичних дій.

За легендою навчання, умовний противник перетнув держкордон і намагався захопити українську територію. При цьому ворог застосував артилерію та авіацію. Силами кількох бойових частин його зупинили і змусили зайняти оборону.

– Керували навчанням офіцери Оперативного командування «Схід», які мають неабиякий бойовий досвід. Тож ввідних і різних несподіванок для командирів підрозділів вистачало. А «ворожу» авіацію відіграли льотчики армійської авіації, –розповів командувач військ Оперативного командування «Схід». На одному з етапів навчань противник застосував кілька диверсійно-розвідувальних груп у нашому тилу. Тому до справи взялися бійці окремої бригади територіальної оборони спільно із військовослужбовцями ВСП.

– У перший день навчань резервісти охороняли важливі об’єкти і несли службу на блокпостах, – каже командир окремої бригади тероборони підполковник Ігор Кіфоренко. – Ворога особливо цікавили мости, держустанови, переправи й летовища. За сприяння регіональних структур СБУ і Нацполіції ми не дозволили диверсантам захопити ці об’єкти.

Після успішної роботи українських артилеристів по умовному ворогу й знищення літаками командних пунктів противника, у наступ пішли механізовані підрозділи.

– На цьому етапі навчань дещо ускладнили завдання і військовикам довелося форсувати водну перешкоду, – пояснює генерал-майор Олександр Нестеренко. – Інженерно-саперні підрозділи успішно впоралися з наведенням переправи, чим забезпечили просування вперед основних сил.

Під час навчань головну увагу приділяли взаємодії між підрозділами і різними силовими структурами, швидкому прийняттю правильних рішень, а також використанню військовими бойового потенціалу на повну потужність.

Попереду в учасників ще один день роботи в польових умовах. Після цього – підбиття підсумків і визначення рівня професіоналізму кожного з командирів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
За добу знешкоджено понад 300 вибухонебезпечних предметів — ДСНС

За добу знешкоджено понад 300 вибухонебезпечних предметів — ДСНС

Підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 291 виїзд на ліквідацію наслідків обстрілів окупантами населених пунктів та об’єктів інфраструктури, ліквідовано 5 пожеж, надано психологічну допомогу 132 особам.

Армія рф минулої доби атакувала 115 населених пунктів України

Армія рф минулої доби атакувала 115 населених пунктів України

За минулу добу, 25 квітня, російські війська обстріляли територію 9 областей України.

Рада ухвалила за основу законопроєкт про ветеранську патронатну службу

Рада ухвалила за основу законопроєкт про ветеранську патронатну службу

Верховна Рада України за основу взяла законопроєкт про державну ветеранську патронатну службу № 9423.

Ворог завдав ударів з різного озброєння по Харківщині, 13 осіб дістали поранення

Ворог завдав ударів з різного озброєння по Харківщині, 13 осіб дістали поранення

За минулу добу, 25 квітня, росія з артилерії та мінометів обстріляла близько 15 населених пунктів Харківщини. Авіаударів зазнали Уди, Липці, Мале Веселе, Плетенівка, Охрімівка, Водяне, Борова.

Глава Пентагону обговорив з міністром оборони Румунії подальшу допомогу Україні

Глава Пентагону обговорив з міністром оборони Румунії подальшу допомогу Україні

Глава Пентагону Ллойд Остін у телефонній розмові з міністром національної оборони Румунії Анхелем Тілваром обговорив вторгнення росії в Україну і подальшу координацію допомоги Україні у сфері безпеки.

Танки десантуватись не бояться: Армія США вперше після появи Abrams почала отримувати нові бронемашини M10 Booker

Танки десантуватись не бояться: Армія США вперше після появи Abrams почала отримувати нові бронемашини M10 Booker

У підрозділи Армії США почали надходити на озброєння нові легкі танки M10 Booker, що поєднують у собі вогневу міць та мобільність для підтримки військ.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стаpший стpілець-опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина A7310

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Олександрія

Старобільський РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби (1, 2 кат.), технік

від 20000 до 22000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Стрілець

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Електрик відділення зв’язку

від 25000 до 40000 грн

Павлоград

Військова частина А4759