ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Мінську домовилися про нову ділянку розведення

Інфографіка Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Лютого 2020, 18:54

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську практично домовилися про нову ділянку розведення сил та засобів на Донбасі — Гнутове. Над погодженням інших ділянок, які пропонувала українська сторона, триває робота, повідомила за підсумками засідання прессекретарка Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook. Цікаво, що засідання Тристоронньої контактної групи відбулося саме 12 лютого у п’яту річницю підписання Мінських угод.

«Практично узгоджена одна з ділянок розведення в районі н. п. Гнутове, яка раніше була запропонована українською стороною, триває робота над узгодженням інших. Акцентовано увагу на необхідності забезпечення повного та всеосяжного режиму припинення вогню, який нині порушується з боку НЗФ ОРДЛО», — написала вона.

Де вже відбулося розведення сил на Донбасі:
• у районі Станиці Луганської;
• у районі Золотого;
• у районі Петрівського.

Результати зустрічі у Мінську
• Окрім Гнутового, українська сторона пропонує розвести сили біля залізничного мосту в Станиці Луганській та біля населеного пункту Новоселівка Друга, що неподалік Авдіївки.
• На засіданні ТКГ вкотре акцентували увагу на необхідності забезпечення повного та всеосяжного режиму припинення вогню. Нині його постійно порушують збройні формування РФ.
• На забезпеченні цілковитої безпеки роботи СММ ОБСЄ наполягала українська сторона. Крім того, співробітники місії повинні мати безперешкодний доступ до всієї території України, як це передбачено її мандатом.
• У гуманітарній підгрупі передали уточнений список людей, яких Україна прагне звільнити. Водночас сторони надали пропозиції щодо методики пошуку зниклих безвісти.
• До наступного засідання ТКГ в Мінську мають розробити проєкт дорожньої карти з відкриття контрольного пункту в’їзду – виїзду в Золотому та Щасті.
• Підгрупа з соціально-економічних питань обговорила питання водозабезпечення всього Донбасу, які є критичними й потребують дієвих кроків усіх учасників Мінського процесу, зокрема із залученням Міжнародного Комітету Червоного Хреста.
• Українська сторона продовжує піднімати проблему повернення української державної та приватної власності на території ОРДЛО. Надано перелік підприємств, власники яких звернулися до правоохоронних органів України щодо втрати свого майна.
• У політичній підгрупі українська сторона акцентувала увагу на необхідності виконання резолюції ПАРЄ від 30 січня 2020 року. Вона містить безпосередні вимоги щодо Росії. Зокрема у документі зазначено важливість повного виконання Мінських угод з боку Кремля. Водночас від Росії вимагають припинити військове вторгнення та підтримання незаконних збройних формувань на Сході нашої країни. Україна заявила, що саме повне припинення вогню, виведення з Донбасу збройних формувань та військової техніки, відновлення контролю над кордоном є базовою передумовою для початку політичного процесу, зокрема щодо виборів.

Читайте нас у Facebook
«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

Мистецький Арсенал та Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України повідомили про програмне партнерство.

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Новий закон про мобілізацію містить норму, яка передбачає, що звільнені з ворожого полону українські Захисники та Захисниці мають право на демобілізацію.

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівської області росіяни атакували водія автомобіля, який привіз хліб у місцевий магазин.

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Виконуючий обов’язки директора Департаменту політики закупівель Міноборони України Гліб Канєвський зустрівся з Директором Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірсом Казалетом.

Володимир Зеленський про атаку по аеродрому в Джанкої: Окупанти зазнали болісних втрат

Володимир Зеленський про атаку по аеродрому в Джанкої: Окупанти зазнали болісних втрат

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку по військовому аеродрому в тимчасово окупованому місті Джанкой у Криму, унаслідок якої знищені системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО російської армії.

10 САУ «Богдана» вперше випустить український ОПК у квітні

10 САУ «Богдана» вперше випустить український ОПК у квітні

У травні і в наступні місяці самохідних артилерійських систем «Богдана» будуть виробляти ще більше.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Тракторист, військовослужбовець

від 20460 до 22100 грн

Ніжин, Чернігівська область

Оператор безпілотних авіаційних комплексів (БПЛА)

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Пожежний, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Гранатометник

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Стрілець

від 53000 до 120000 грн

Миргород

148 батальйон 116 ОБр Сил ТрО