Інформаційне агентство Міністерства оборони України
UA

У 2020-му планують покращити сухпай для потреб українського війська

14 Лютого 2020
У 2020-му планують покращити сухпай для потреб українського війська

Цього року відбудеться покращення асортименту меню сухого пайка для потреб військових, які перебувають у польових умовах та для воїнів, які виконують завдання у районі проведення ООС.

Про це кореспондентам АрміяInform повідомила представниця Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України старший лейтенант Валентина Груба.

– Офіцери Управління проведуть певні дослідження та аналіз раціонів наборів сухих продуктів, визначивши більш споживані страви. Також розглянуть можливість упровадження нового асортименту готових до вживання перших і других страв та інших комплектувальних складових набору, – наголосила фахівець.

Завдяки цьому суп рисовий можуть змінити на суп-харчо, а асортимент джемів можна доповнити новими смаками.

– Сухий пайок, який нині використовують в районі проведення ООС, розроблений ще чотири роки тому. У 2018-му ми покращили його раціони, що збільшило кількість других страв – із 17-ти до 35-ти, – зауважила офіцер.

Включення до складу других страв, овочів сезонного врожаю: болгарського перцю, зеленого горошку, капусти тощо, дозволило урізноманітнити асортимент наборів. За рахунок цього і збільшилася кількість раціонів – із семи до чотирнадцяти, постачання яких до ЗС України розподілене впродовж року.

Також вона зазначила, що раціони харчування повинні бути повноцінними й різноманітними, тому в Управлінні переглянуть нормативно-технічну документацію на сухі пайки. Наразі внесення змін до визначеного переліку наборів сухих продуктів не передбачається, адже доповнення новими комплектувальними складовими потребує додаткового фінансового ресурсу.

11

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Мітки:
Новини