ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Картини воїнів АТО в Португалії принесли їхнім авторам 2500 євро

Новини Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Лютого 2020, 17:44

У Центрі лікування та реабілітації наслідків нейротравм, що у Клеванському госпіталі ветеранів війни зі спінальними й черепно-мозковими травми на Рівненщині, лікується майже сотня учасників бойових дій на сході України. Тривалість їхнього перебування тут – від шести місяців до кількох років. У розпорядженні хворих є все необхідне: сучасне медичне обладнання, кваліфікований медперсонал, спортзали, басейни, масажні кабінети, розвинена інфраструктура, зрештою, свіже повітря. Впродовж кількох років тут ефективно використовують заняття з арт-терапії.

Нещодавно така виставка-аукціон відбулась у Португалії. Інформаційна акція «Війна очима героїв» охоплює не тільки картини, а й фотографії, розповіді про війну та воїнів, які стоять на смерть заради України, книги про АТО, відео, артефакти з передової і багато іншого. Цього разу в Лісабоні й Албуфейрі продали 23 полотна й чимало книг про АТО. Вартість доробок доволі різна. За одну меценати готові жертвувати щонайменше пів сотні євро. Наразі сума отриманих таким чином коштів в Англії, Ірландії, Франції, Португалії й інших країнах вже перевищила 300 тисяч гривень. Їх витратять на лікування наших воїнів, для яких головне не гроші, а правда війни, яку вони хочуть донести через свої творіння. Кожен, хто придбав картину, отримує контакти її автора і може йому зателефонувати чи подякувати через соцмережі.

Як розповіла організатор арт-терапії й виставок волонтер Вікторія Шинкаренко, робота з написання картин триває, адже колекцію потрібно поповнювати. Арт-терапія важлива не тільки для воїнів, які долають наслідки стресових ситуацій, а й усіх дотичних до родин, які мають відношення до подій на Донбасі. Саме тому до занять активно долучають дітей, дружин, матерів героїв, полеглих на сході України. Ближчим часом інформаційні акції з виставками картин планують провести у Канаді, Сан-Франциско, Австралії й Іспанії. Наразі триває процес обговорення й узгодження цих заходів між волонтерами та представниками українських діаспор.

Серед авторів картин, які успішно продаються, Андрій Бадарак із позивним «Бард». Він зазнав важкого поранення під час виходу розвідгрупи у 2015 році й підриву на ворожому вибуховому пристрої. Тоді один розвідник загинув, а його побратим утратив кінцівку. Андрій після поранення приїхав до лікувального закладу на візку. Відтоді було багато операцій, зусиль та емоцій, але головне, що він уже може стояти та ходити, хоч і за допомогою лонгет. Андрій непростий пацієнт, а один із 20 ветеранів збірної України Invictus Games: Team Ukraine, який у травні цього року поїде в Ґаагу на міжнародні змагання. В його розпорядку дня щоденні заняття з плавання кролем, брасом і на спині, тренування у спортзалі різних груп м’язів. Уже з 13 по 27 лютого в санаторії першої категорії державної акредитації «Конча-Заспа» відбудеться збір учасників збірної України Invictus Games: Team Ukraine. Опісля Андрій приїде на Рівненщину, де продовжить тренування. Військовий також активно малює, продає свої роботи, веде переговори з благодійниками, адже, окрім плавання, воїн мріє спробувати сили у веслуванні й шукає спонсорів для придбання потрібного йому тренажера.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

Київ

Військова частина А7039

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Кулеметник, військовослужбовець

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Вогнеметник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ