ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Доктор Борис» лікує зранені війною душі

Новини Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Лютого 2020, 11:52

Запис на прийом до цього лікаря досить дорогий (близько 2000 грн за сеанс), і до того ж потрібно вичекати чималу чергу серед охочих отримати терапевтичний курс. Та для воїнів, які пройшли війну на сході України, бачили смерть та каліцтва побратимів, зазнали важких психологічних травм, цей фахівець робить стовідсоткову знижку і приймає пацієнтів у зручний для них час. Разом із чотирма колегами він завжди чекає на ветеранів та діючих військових ЗСУ в Трускавці, що на Львівщині, у приміщенні розважально-оздоровчого комплексу з дельфінами «Оскар». Так, не дивуйтесь. Адже тут і його дім, і робочий кабінет. Справа в тому, що лікар на ім’я Борис – чорноморський дельфін!

Дельфінотерапія – всесвітньо відомий спосіб реабілітації людей від численних психологічних розладів і захворювань мозку. Докладно не вивчений наукою механізм дає майже стовідсотково позитивний результат. І хоч під час сеансу ми не почуємо жодного слова від «лікаря», більшість переживань і тривоги зникнуть, немов розчинені якимось добрим чаклунством.

‒ Програму реабілітації воїнів АТО, а тепер ООС, наш заклад розпочав від початку існування, тобто з 2015 року, ‒ розповіла керівник відділу дельфінотерапії Вероніка Петрова. – Кілька разів на тиждень збираємо групи по чотири-п’ять осіб і проводимо такий курс лікування.

Стати пацієнтом таких незвичних лікарів можна кількома шляхами. Один із них – звернутись через організацію підтримки воїнів АТО у вашому місті. Окрім цього, дельфінарій «Оскар» підписав угоду з Центром медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» Міноборони, пацієнти якого також можуть пройти курс реабілітації.

Однак слід пам’ятати, що дельфіни надзвичайно розумні й розвинені тварини. У багатьох країнах їх законодавчо визнано особистостями. І злочини проти них караються так само, як і проти людини. Ніхто й ніколи не зможе змусити дельфіна лікувати вас. Це його вибір і воля. За словами тренерів, дельфіни можуть відмовитись від спілкування з тим, хто має багато агресії як проти них, так і проти інших. До того ж це можна навіть не показувати якимось діями. Дельфіни розуміють нас краще. Проте, якщо ви справді потребуєте допомоги, то вони припливуть до вас навіть без допомоги тренерів.

‒ Часто буває так, що навіть кілька дельфінів оточують нашого бійця, «танцюють» з ним чи граються, ‒ розповідає керівник відділу дельфінотерапії. – Потім виявляється, що саме ця людина пережила важкий бій чи втрату…

Як правило, після такого спілкування з дельфінами відвідувачі кажуть, що стали почуватися краще.

Працівники й «лікарі» Трускавецького дельфінарію «Оскар» завжди чекають на ветеранів і військових, які пройшли АТО/ООС.

‒ Головне – не бути байдужим до себе, ‒ наголосила керівник відділу дельфінотерапії Вероніка Петрова. – А ми завжди радо зустрінемо всіх наших захисників.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент: Головне зараз — швидкість постачання зброї для наших воїнів

Президент: Головне зараз — швидкість постачання зброї для наших воїнів

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що головне зараз — швидкість реалізації домовленостей із партнерами про постачання зброї для наших воїнів, подолання всіх російських схем обходу санкцій та пошуку політичних рішень для того, щоб захистити життя від російського терору.

Окупанти витратили майже $10 млн на обстріл складу зі зламаною автотехнікою в Одесі, жертв немає

Окупанти витратили майже $10 млн на обстріл складу зі зламаною автотехнікою в Одесі, жертв немає

російська федерація нанесла удар по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки у місті Одеса.

Закон про мобілізацію: які зміни ухвалив парламент

Закон про мобілізацію: які зміни ухвалив парламент

Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.

В Одесі затримали зрадника, який наводив ракети на прокуратуру, щоб помститися за судимість

В Одесі затримали зрадника, який наводив ракети на прокуратуру, щоб помститися за судимість

Служба безпеки затримала ще одного агента фсб, який готував нову серію ракетно-дронових ударів по Одесі.

DOT запрошує компанії до ринкових консультацій щодо постачання харчування для ЗСУ на друге півріччя

DOT запрошує компанії до ринкових консультацій щодо постачання харчування для ЗСУ на друге півріччя

Державний оператор тилу (DOT) розпочав ринкові консультації з потенційними постачальниками для забезпечення Збройних Сил України харчуванням на друге півріччя 2024 року.

Вранці ворог здійснив ракетний удар по Одесі, є постраждала

Вранці ворог здійснив ракетний удар по Одесі, є постраждала

Сьогодні, 24 квітня, о 7-й ранку російські загарбники завдали чергового ракетного удару по Одесі. Внаслідок атаки постраждала жінка.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Сапер військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Інспектор прикордонної служби

до 51000 грн

Запоріжжя

8 прикордонний загін

Водій 39 зенітного ракетного полку

від 21000 до 51000 грн

Володимир, Волинська область

Водій, військовослужбовець

від 20500 до 50500 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

вогнеметник 144 окрема піхотна бригада

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область