ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На азовському узбережжі відбито морський десант

Навчання та тренування Новини Репортаж
Прочитаєте за: 4 хв. 28 Лютого 2020, 15:36

На узбережжі Азовського моря пройшло дводенне тактичне навчання з бойовою стрільбою під назвою «Попутного вітру». Навчання з протидесантної оборони узбережжя відбулося на одному з полігонів у районі проведення операції Об’єднаних сил. При цьому визначений район акваторії Азовського моря, в якому виконували бойові стрільби, був перекритий для судноплавства, адже безпека — понад усе.

У навчанні взяли участь військові частини та підрозділи тактичної групи «Маріуполь», малі броньовані артилерійські катери ВМС, судна зі складу Морської охорони ДПСУ, інженерна техніка окремого полку оперативного забезпечення, а також механізовані, танкові, артилерійські, зенітно-ракетні та спеціальні підрозділи, морська піхота, армійська авіація Сухопутних військ та тактична авіація Повітряних Сил, підрозділи Національної гвардії України.

Відповідно до легенди навчання, радіотехнічна розвідка підрозділу РТВ тактичної групи «Маріуполь» виявила в акваторії Азовського моря поблизу українського узбережжя морську ціль. Вона була ідентифікована як катерна десантна група противника, що провела тактичне розгортання й виходить на лінію висадки морського десанту.

За сигналом керівника навчання корабельно-катерна група зайняла місця відповідно до схеми закриття району. Сили протидесантної оборони у складі підрозділів самохідної, реактивної артилерії, танкових, зенітно-ракетних, мінометних підрозділів окремих артилерійської, гірсько-штурмових і танкової бригад, а також окремого батальйону морської піхоти здійснили переміщення з районів базування й відведення на визначені вогневі позиції на узбережжі.

Паралельно з цим моряки МБАК «Лубни» й воїни-інженери ПТС-2 окремого полку оперативного забезпечення виконали імітацію виставлення мінно-вибухового загородження.

У цей час пара літаків Су-25, а з іншого напрямку — пара вертольотів Мі-8 зімітували повітряний удар по військах сил протидесантної оборони. Одразу ж заговорили «Шилки» — зенітники здійснили прикриття військ, уражуючи з ЗСУ 23-4 повітряні мішені, роль яких зіграли освітлювальні міни, «підвішені» в небі мінометниками. В цей час реактивна артилерійська батарея на БМ-21 «Град» знищила визначену ціль.

Після цього прийшов час роботи авіації. Пара винищувачів МіГ-29 вдарили по морському десанту, який висадився на узбережжя, а пара вертольотів Мі-8 здійснила ураження двох берегових цілей.

Далі «заговорила» артилерія. Після артилерійського удару для знищення залишків морського десанту висунулися зведена рота морської піхоти, загальновійськовий резерв у складі гірсько-штурмової роти та роти полку спеціального призначення «Азов» НГУ.

Після знищення морського десанту противника розпочалась евакуація поранених. Морський Мі-14 за допомогою лебідки евакуював пораненого з борту корабля, два ПТС-2 виконали транспортування поранених до району медичної евакуації, звідки вони вертольотом Мі-8 були доправлені далі, до передачі медикам на санітарному автомобілі.

Керівництво навчання зазначає, що від початку поточного року — це найбільші тренування військ тактичної групи «Маріуполь», і під час виконання завдань сили протидесантної оборони показали високий рівень підготовки, влучність ведення вогню та злагодженість дій підрозділів різних родів військ і сил та різних силових відомств, що спільно діють у складі ТГр «Маріуполь».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Запровадження ґендерно чутливої мови, розширення рекрутингу і його перші результати, зміни в системі реабілітації.

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

На Харківщині піротехнічні підрозділи знешкодили 250-кілограмову керовану авіабомбу, яка не здетонувала.

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США має проголосувати за пакет допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США.

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Сьогодні вранці 20 квітня російські військові завдали потужного удару по місту Вовчанськ Харківської області.

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Це була спільна спецоперація СБУ, ГУР МОУ та ССО ЗСУ.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій стрілець охорони та патрульно-постової служби

від 21000 до 51000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Командир відділення

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

Запорізький Центральний ОРТЦК та СП

Начальник pадіостанції (мала потужність), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Опеpатоp-топогеодезист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП