ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Напередодні великої трансформації: відбулася зустріч керівників РНБОУ та ДК «Укроборонпром»

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 27 Лютого 2020, 16:15

26 лютого в ДК «Укроборонпром» відбулася робоча зустріч генерального директора Айвараса Абромавичуса та керівників Концерну з представниками РНБОУ на чолі з її секретарем Олексієм Даніловим. Як повідомляє пресслужба держпідприємства, керівництво «Укроборонпрому» розповіло про 150 днів роботи нової команди й окреслило ключові виклики, які стоять перед концерном напередодні великої трансформації.

Йшлося також і про системні проблеми роботи концерну, зокрема, про ризики від зменшення частки його підприємств у виконанні державного оборонного замовлення, загрози від дерегуляції експортної діяльності у сфері військово-технічного співробітництва та потреби в системній підтримці з боку держави. «Жодна велика державна компанія не змогла вийти зі скрутного становища без підтримки держави, — зазначив Абромавичус, — «Нафтогаз» та «Укрзалізниця» — через підвищення тарифів, «Укрпошта» — через компенсації за збиткові доставки. Реформа «Укроборонпрому» теж потребує більшої уваги з боку держави, зокрема реалізації програми фінансового оздоровлення підприємств через списання безнадійної заборгованості в обсязі 4,4 млрд грн».

В «Укроборонпромі» вкотре нагадали про потребу залучення концерну до довгострокового планування державного замовлення, що дозволить ритмічно завантажувати виробництва й уникнути браку обігових коштів. Гендиректор концерну зазначив, що РНБОУ є найдоцільнішим майданчиком обговорення принципів та підходів у формуванні ДОЗ.

Нагадаємо, раніше АрміяInform писала, що проєкт «ДОЗ-2020» цілком забезпечить потреби в захисті держави.

Окремо в концерні наголосили на проблемі агресивних дій кредиторів, зокрема російських компаній, щодо підприємств «Укроборонпрому» і висловили сподівання на підтримку РНБОУ в питанні протидії таким випадкам.

Також команда «Укроборонпрому» представила секретареві РНБОУ основні результати комплексної оцінки підприємств концерну — «тріаж» — та пояснила логіку подальшої реорганізації: «Наразі займаємося тим, що розв’язуємо безліч проблем маленьких підприємств, замість того, аби розв’язувати проблеми великих компаній і розвивати флагманські заводи. Тріаж показав, що всього 27 підприємств концерну мають річний виторг понад 10 млн доларів і, відповідно, генерують майже 90% загального виторгу «Укроборонпрому». 21 підприємство взагалі нічого не виробляє для потреб військових, не експортує й не виконує ДОЗ, решта перебувають у тяжкому фінансовому стані й потребують системної програми оздоровлення», — пояснив Абромавичус.

Підприємства, що не працюють, в концерні планують повернути державі, проблемні — реорганізувати і вивільнити кошти від реалізації надлишкових активів на модернізацію. «У Концерні необхідно відокремити функцію управління проблемними активами та розвитку підприємств. Така стратегія дозволить сфокусуватися на підвищенні ефективності ключових заводів і компаній, оновленні виробничих потужностей, розробці нових типів озброєння і просуванні продукції «Укроборонпрому» на зовнішніх ринках», — розповів про плани генеральний директор.

Олексій Данілов у цілому підтримав напрями реформування концерну, які представила команда «Укроборонпрому», та зазначив, що хронічні проблеми, які дісталися у спадок новій команді, зумовлені самою природою появи «Укроборонпрому» за часів президентства Януковича і в нинішніх умовах основні зусилля слід спрямувати саме на розвиток перспективних підприємств ОПК.

З цією метою команди РНБОУ і «Укроборонпрому» домовилися про системну співпрацю з аналізу тенденцій на світовому ринку озброєння та можливостей для збуту продукції українського ОПК за кордоном.

Нагадаємо, що раніше Міністр оборони України розповів про переваги модифікації бронеавтомобіля для підтримки бою «Козак-2М1».

Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник електpостанції, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Снайпер

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Такелажник, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Старший механік, водій

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Водій-кранівник, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

Стрілець, помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО