ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Очільник РНБО про оборонні замовлення, розведення військ та війну

Інтерв`ю Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Лютого 2020, 16:32

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов дав інтерв’ю інтернет-виданню Liga.net. Він розповів, зокрема, про війну на Сході України, який вигляд можуть мати спільні патрулі та яка ситуація з оборонним замовленням.

 Війна/ООС

– Ми не можемо змінити курс на закінчення війни. Це наша стратегія. Єдине, що хочу уточнити: ні в якому разі не шляхом втрати нашої території і суверенітету. І те, що Володимир Олександрович докладає максимум зусиль для того, щоб ця війна закінчилася – це бажання абсолютної більшості українців, – повідомив секретар РНБО.

Також Олексій Данілов розповів про те, що в спільні патрулі в ОРДЛО повинні увійти представники України, ОБСЄ та місцевих громад. Говорячи про участь у таких патрулях місцевих жителів, які зареєстровані на території ОРДЛО, Данілов підкреслив, що мова не йде про бойовиків і вбивць:

– Мова йде про патрулювання територій, а не кордону. Остаточні склади патрулів будуть узгоджені в протоколах. Місцеві жителі – раз, але ми говоримо, що це не бойовик і не вбивця. Представники ОБСЄ або іншої інституції. Представники Національної гвардії. Це непроста ситуація, яка вимагає багато зусиль. Погоджувати завжди вкрай складно.

Розведення військ

Олексій Данілов підкреслив, що потрібно збільшити кількість коридорів із перетинання лінії розмежування.

– Нам треба збільшити кількість коридорів із перетину лінії розмежування. Те, що сьогодні майже заблокована Луганська область, немає ніякого автомобільного проходу – ускладнює життя нашим людям, яким ми повинні допомагати. Це наші українці, – зазначив Данілов, уточнивши, що «та сторона це розглядає тільки у військовій площині».

Він додав, що розуміє почуття «наших хлопців, які проливали кров саме на цих ділянках, коли їм треба відійти на умовні 100-200 метрів».

– Але точно так само відходить і інша сторона. Більш того, на ділянках розведення у нас менше втрат, – додав Данілов.

– Щоранку все вище керівництво країни отримує повідомлення з ООС. І коли там 0000, – нуль військових втрат, нуль поранених, нуль цивільних втрат, нуль поранених цивільних, – це означає, що день починається дуже непогано. Але коли о 6-6:30 ранку я дивлюся повідомлення, там є хоч одна одиниця, мені стає дуже важко. Нам треба це припинити. Тому що за цією одиницею стоять люди, громадяни України. Але мова не йде про здачу національних інтересів, – заявив він.

ОВТ: Державне оборонне замовлення

– Фінансування оборонзамовлення збільшено на 16%, у 2020 році на зміцнення обороноздатності виділяється більше мільярда доларів. На превеликий жаль, сьогодні деякі «фахівці» коментують документ, який в очі не бачили, бо він під грифом секретності. Є у нас панове, які збирають плітки як на ринку, – зазначив секретар РНБО.

Паспорти РФ на Донбасі

– РНБО України має списки всіх українських громадян, які отримали російські паспорти на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, – заявив секретар РНБО України Олексій Данілов.

– Ми уважно стежимо за кількістю паспортів, які видає Російська Федерація. Це не перший приклад. Вони так робили під час грузинської війни і молдавського процесу. Вони шантажують людей, які працюють на території Донецької та Луганської областей. Платять зарплату і говорять: «Якщо ви не отримаєте паспорта, ми вам не будемо платити гроші». Це суцільний шантаж з боку РФ… На сьогодні це близько 156 тисяч паспортів», – заявив Данілов.

Він підкреслив, що Україна фізично не може вплинути на цей процес, проте в РНБО є списки всіх українських громадян, які отримали російські паспорти. «У нас, до речі, є списки всіх українських громадян, які отримали ці паспорти», – заявив секретар РНБО.

Фото: Liga.net

Читайте нас в Telegram
ГУР: ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі у москві

ГУР: ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі у москві

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін анонсував долучення до засідань Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») нових країн, які готові допомогти Україні у захисті від російського агресора.

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Одна місцева мешканка загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Такелажник, вантажник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Костянтинівка

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 25000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Бойовий медик

від 23000 до 123000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО