ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В ОК «Захід» визначили «рукопашників» у сімох вагових категоріях та загальній командній першості

Новини Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 20 Лютого 2020, 19:45

У Рівному відбулися змагання з рукопашного бою серед восьми команд військових частин оперативного командування «Захід». Основна мета заходу — популяризація здорового способу життя, спорту та фізичної підготовки серед військовослужбовців у Збройних Силах України.

Упродовж двох днів спортивна зала військового гарнізону стала справжньою ареною для найкращих спортсменів з різних видів єдиноборств. У розпорядженні змагальників — навчально-матеріальна база, яку використовують під час занять з бойової армійської системи (БАРС), зокрема мати-татамі, комплект спеціального спортивного одягу та засобів захисту. Суперники змагалися в кімоно, зокрема для рукопашного бою, карате, різних видів боротьби. Обов’язковими були й засоби захисту, як-от: шоломи, рукавиці з відкритими фалангами для захватів, накладки для ніг, пахової частини тіла, а також капи для зубів.

Відповідно до правил Всеукраїнської федерації рукопашного бою спаринги на повну силу можливі за умови, якщо всі учасники досягли віку 21 рік, а рівень їхньої підготовки не нижчий за кандидата у майстри спорту. Категорія учасників цих змагань від 18 до 60 років, тож поєдинки проводилися без зупинки часу з дозованого контакту. Команди від військових частин виставляли по вісім бійців у семи вагових категоріях: до 60, 65, 70, 75, 80, 90 та понад 90 кілограмів.

У середньому кожен учасник провів по дві зустрічі з супротивником за схемою «на виліт». Найяскравішими були фінальні поєдинки за перші, другі й треті місця, що відбулись упродовж другого дня змагань. Уже традиційно підтримували спортсменів оплесками та вигуками командири частин, співслужбовці з підрозділів, їхні рідні. Наприкінці спортивних баталій заступник начальника управління підготовки оперативного командування «Захід» полковник Дмитро Кошкарьов подякував військовослужбовцям за волю до перемоги та вручив найкращим кубки, медалі й грамоти. Перше загальнокомандне місце серед військових частин ОК «Захід» у змаганнях з рукопашного бою виборола 24-та окрема механізована бригада, друге — окремий батальйон охорони та обслуговування, а військовослужбовці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади стали третіми.

Як зазначив переможець змагань з рукопашного бою у ваговій категорії «90 плюс» лейтенант Андрій Хайнадський, вага якого 85 кілограмів: «Усі супротивники сьогодні були важчі за мене та я вкотре зробив це, бо хоч би де ми були: на рингу, татамі чи на полі бою, вирішальну роль завжди відіграє психологічна готовність перемогти та фізична витривалість».

За десять років у лавах Збройних Сил України Андрій пройшов довгий шлях від рядового до командира роти. Він упевнений, що кращого прикладу для бійців, ніж їхній командир, немає. Так було в усі часи, тож він теж поважає цю традицію. Цього разу на змаганнях з рукопашного бою його військова частина стала другою. Торік за результатами цілого комплексу змагань оперативного командування «Захід» батальйон зайняв заслужене перше місце.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
За добу знешкоджено понад 300 вибухонебезпечних предметів — ДСНС

За добу знешкоджено понад 300 вибухонебезпечних предметів — ДСНС

Підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 291 виїзд на ліквідацію наслідків обстрілів окупантами населених пунктів та об’єктів інфраструктури, ліквідовано 5 пожеж, надано психологічну допомогу 132 особам.

Армія рф минулої доби атакувала 115 населених пунктів України

Армія рф минулої доби атакувала 115 населених пунктів України

За минулу добу, 25 квітня, російські війська обстріляли територію 9 областей України.

Рада ухвалила за основу законопроєкт про ветеранську патронатну службу

Рада ухвалила за основу законопроєкт про ветеранську патронатну службу

Верховна Рада України за основу прийняла законопроєкт про державну ветеранську патронатну службу №9423.

Ворог завдав ударів з різного озброєння по Харківщині, 13 осіб дістали поранення

Ворог завдав ударів з різного озброєння по Харківщині, 13 осіб дістали поранення

За минулу добу, 25 квітня, росія з артилерії та мінометів обстріляла близько 15 населених пунктів Харківщини. Авіаударів зазнали Уди, Липці, Мале Веселе, Плетенівка, Охрімівка, Водяне, Борова.

Глава Пентагону обговорив з міністром оборони Румунії подальшу допомогу Україні

Глава Пентагону обговорив з міністром оборони Румунії подальшу допомогу Україні

Глава Пентагону Ллойд Остін у телефонній розмові з міністром національної оборони Румунії Анхелем Тілваром обговорив вторгнення росії в Україну і подальшу координацію допомоги Україні у сфері безпеки.

Танки десантуватись не бояться: Армія США вперше після появи Abrams почала отримувати нові бронемашини M10 Booker

Танки десантуватись не бояться: Армія США вперше після появи Abrams почала отримувати нові бронемашини M10 Booker

У підрозділи Армії США почали надходити на озброєння нові легкі танки M10 Booker, що поєднують у собі вогневу міць та мобільність для підтримки військ.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер

від 26000 до 130000 грн

Харків

Рота снайперів спеціального призначення

Технік зв’язку

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Окремий контрольно-пропускний пункт Київ, ДПСУ

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 30000 грн

Сарата

Державна прикордонна служба України

Командир відділення у військову частину А4935

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Сапер інженерно-саперного підрозділу

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область