ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Батальйон, народжений на війні

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 17 Лютого 2020, 14:01

Сотні діючих і колишніх військовослужбовців, а також посадовці й волонтери зібралися на Харківщині в місті Чугуїв, щоб відзначити п’яту річницю з дня створення окремого штурмового батальйону «Донбас» 54-ї окремої механізованої бригади.

— Під прапором Збройних Сил України воїни нашого підрозділу б’ються з окупантами з 16 лютого 2015-го, — розповів комбат полковник В’ячеслав Власенко. — Проте наша історія розпочинається ще з весни 2014-го, коли патріоти з усієї країни об’єдналися у складі добровольчого батальйону. Ми це добре пам’ятаємо, а славні традиції зберігаємо й примножуємо.

За його словами, для «донбасівців», які воювали біля Попасної, Лисичанська, Авдіївки, а також у районі Іловайська й Дебальцевого, перехід у підпорядкування ЗС України взимку 2015-го став важливим кроком. На жаль, за коротку біографію колективу 103 бійці загинуло та вдвічі більше зазнали поранень.

Привітати військовослужбовців батальйону з річницею створення прибули заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Бессараб, начальник Військової служби правопорядку у ЗС України – начальник головного управління ВСП ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Криштун, командувач військ оперативного командування «Схід» генерал-майор Олександр Нестеренко й інші почесні гості.

— Ця військова частина — яскравий діамант у сузір’ї бойових колективів Українського війська, — зазначив генерал-лейтенант Сергій Бессараб. — Батальйон, народжений на війні, є прикладом незламності перед ворогом і демонструє безмежну любов до своєї держави. Це поки ваш перший ювілей, але вірю, що ми ще не раз почуємо про перемоги «донбасівців» на фронті. Адже там, де ви, — ворог розбігається.

Найкращих воїнів і ветеранів батальйону нагородили відомчими відзнаками, волонтерськими медалями, грамотами від місцевих органів самоврядування.

Від імені місцевої влади вітання армійцям передав директор департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської облдержадміністрації Олексій Максимов.

— Ми, мешканці Харківщини, дуже пишаємося, що батальйон «Донбас» розташований саме в нашому регіоні. Ваші успіхи на Сході України є запорукою зміцнення оборони держави. Вічна пам’ять усім загиблим і низький уклін колишнім і нинішнім воїнам. Прийміть наші скромні презенти для забезпечення бойової роботи.

Свої подарунки армійцям зробили й артисти вокальних та танцювальних колективів Чугуївського районного будинку культури.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лікар медичного пункту

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО

Снайпер

від 21000 до 121000 грн

Біла Церква

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Бухгалтер (матеріальний облік), військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4458

Оператор БПЛА , військовослужбовець

від 22000 до 120000 грн

Луцьк, Волинська область

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 125000 грн

Нікополь, Дніпропетровська область