ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Міністри оборони країн НАТО розглянуть загрози від російських ракетних систем — Столтенберг

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Лютого 2020, 16:21
NATO Secretary-General Jens Stoltenberg addresses a news conference ahead of a NATO defence ministers meeting at the Alliance headquarters in Brussels, Belgium, February 14, 2017. REUTERS/Francois Lenoir

У Брюсселі 12-13 лютого відбудеться зустріч міністрів оборони країн НАТО. На порядку денному — заходи з протидії загрозам і викликам, що постають перед союзниками у зв’язку з розгортанням російських ракет SCC-8 (9M729) та інших ракетних систем, які розробляє Росія. Про це у Брюсселі на пресконференції заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє «Укрінформ».

«У перший день ми обговоримо відповідь НАТО на виклики, що постають у зв’язку з використанням Росією нових ракетних систем. Розвиток і розгортання Росією ракет SCC-8 призвело торік до руйнації Договору про ракети малої та середньої дальності (ДРМСД). Союзники по НАТО зберігають єдину позицію щодо порушення Росією цього договору. SСС-8 — лише один з викликів. Ми обговоримо нашу відповідь на цілий ряд нових ракетних систем Росії як звичайних, так і ядерних, які нині розгорнуті або перебувають на стадії розроблення», — наголосив Столтенберг.

Як зауважив Генсек НАТО, ракети SCC-8, як й інші російські ракетні системи, як-от «Авангард», є лише частиною ширшої тенденції у поведінці Росії вже кілька років поспіль.

«Ми бачили масштабні інвестиції Росії у розвиток сучасних військових спроможностей, у нові сучасні ракети. НАТО вже почало відповідати на таку тенденцію. Ми погодили скоординований і збалансований пакет оборонних заходів. Водночас ми твердо налаштовані розвивати систему контролю над озброєннями та процес роззброєння», — додав Столтенберг.

Він нагадав, що серед таких запобіжних заходів — загальне підвищення готовності сил НАТО. Відповідаючи на нові загрози, Альянс уперше у власній історії розгорнув війська на територіях східних країн-союзниць (країни Балтії та Польща. — Ред.). Союзники по НАТО збільшили власну присутність у повітрі, на суходолі й на морі та стали більше інвестувати в нові сучасні спроможності, включаючи системи протиповітряного захисту та ракетної оборони.

«Таким чином, повітряна та протиракетна оборона — це одна зі сфер, де ми робитимемо більше. Але при цьому ми також розглядаємо можливість зміцнення контролю над озброєнням. Ми переконані, що найкращою відповіддю на такі тенденції може бути ефективна система контролю над озброєнням. Ми маємо уникнути нової та великої гонитви озброєнь. Це небезпечно й дорого», — наголосив Столтенберг.

Генсек НАТО нагадав, що Альянс не має наміру дзеркально відповідати на те, що робить Росія, і не буде розгортати нові ядерні ракети наземного базування в Європі. Але союзники по НАТО вживатимуть необхідних заходів, щоб забезпечити надійність власної оборони у світі.

Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер

від 20000 до 50000 грн

Суми

Військова частина А1476

Начальник медичного пункту 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 28100 до 128100 грн

Володимир, Волинська область

Лікар-невропатолог (військова служба)

від 25000 до 25000 грн

Харків

Державна прикордонна служба України

Артилерист в ЗСУ

від 20000 до 100000 грн

Київ

1 відділ Ніжинського РТЦК та СП

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Черкаси

Військова частина А3177

Водій, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша