ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

США передадуть Україні три «Айленди»: домовленості виходять на фінішну пряму

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Січня 2020, 20:44

В Одесі триває робоча зустріч  представників Берегової охорони США та Командування Військово-Морських Сил ЗС України стосовно обговорення умов домовленості щодо передачі Україні ще трьох катерів типу «Айленд».

Як зазначає начальник управління кораблебудування командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Василь Радчук, на сьогодні 2 катери вже готуються до перебазування в місто Балтимор.

– Це процес тривалий й займе декілька місяців. Після перебазування буде підготовлено комплектувальне обладнання, яке, зрозуміло, не все є на складах, його потрібно буде замовляти, а це також певний час. Тому ми очікуємо, що до кінця 2020 року катери будуть повністю готові до прийому екіпажів, які ми відправимо на підготовку в перших числах 2021 року.  І приблизно у квітні Військово-Морські Сили ЗС України поповнять ще два катери типу «Айленд». Що ж до третього –  він надійде трішки пізніше, – розповідає капітан 1 рангу  Василь Радчук.

Також офіцер відмітив, що їх передадуть Україні на значно вигідніших умовах, ніж перші два.

–  «Слов’янськ» та «Старобільськ» були передані нам у стані,  в якому перебували на той момент на базі зберігання, безкоштовно. А за відновлення технічного стану, підготовку екіпажів та всі види відряджень платила українська сторона. Стосовно цих трьох катерів розглядають питання стовідсоткової оплати з боку США. Тобто ми оплачуватимемо виключно переліт від України до США й у зворотному напрямку,  – говорить капітан 1 рангу Василь Радчук.

Програма передачі американських катерів передбачає повний комплекс:  підготовку самих катерів, їх ремонт, відновлення технічного стану  до стану «як нові», тобто повністю відновлюються всі механізми та системи. У цей же час проходитиме відбір екіпажів та їхня фахова підготовка за спеціальністю, а також мовна підготовка в Україні. Далі українські моряки поїдуть у Балтимор, де  проходитимуть десятитижневу фахову підготовку на базі Берегової охорони США.  Після цього всі вони отримають відповідні сертифікати.

Також під час робочої зустрічі обговорювалось питання щодо відправлення, поза межами цієї програми, двох інструкторів: офіцера-оператора та офіцера-механіка, які додатково отримають підготовку в США та пройдуть відповідну сертифікацію.  Надалі вони зможуть забезпечити повний цикл підготовки майбутніх екіпажів на базі вже отриманих катерів «Айленд» безпосередньо в Україні.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-механік

Львів

Військова частина А2678

Бухгалтер (ФЕС)

від 22000 до 23000 грн

Рівне

Військова частина А0532

Діловод Окр Бат сил ТрО м. Дніпро

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 Окремий Батальйон 128 Окремий Бригади ТрО м.Дніпро

Військовослужбовець. Оператор БПЛА

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область

Стрілець

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298

Водій кат. В

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП