ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У західному регіоні розпочав діяльність фонд підтримки медицини для військових

Військова медицина Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Січня 2020, 12:04
SONY DSC

У Львові в 58-му Будинку офіцерів відбулася презентація амбітного проєкту «Фундація підтримки медицини для військових», що реалізовуватиметься в районі відповідальності Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

Як розповіла виконавчий директор благодійного фонду пані Надія Цюра, головною метою є допомога військовослужбовцям, які отримали поранення, травми, хвороби під час бойових дій на сході, перебувають на лікуванні та потребують фінансової підтримки на подальшу медичну, психологічну та фізичну реабілітацію.

– Це є пріоритетним напрямком. Другим – визначено допомогу військовим медичним спеціалістам: лікарям, середньому медичному персоналу в удосконаленні професійних навичок. Власне, намагатимемося допомогти їм фінансово з тією метою, аби вони мали можливість брати участь у профільних міжнародних симпозіумах, конференціях, щоб вони могли навчитися і навчити когось іншого. Крім того, докладатимемо зусиль з реставрації, реконструкції приміщень військових медичних установ, що розташовані у семи областях, – зазначила пані Надія.

У своєму зверненні до присутніх начальник Центру полковник медичної служби Іван Гайда акцентував увагу присутніх на тому, що за останні роки військова медицина суттєво наростила професійний рівень та матеріально-технічну базу.

– Уже шостий рік наші спеціалісти виконують завдання за призначенням: надають спеціалізовану та вузькопрофільну медичну допомогу в районі проведення операції Об’єднаних сил  на сході країни. З року в рік представники наших госпіталів відправляються на заміну колегам до військового мобільного госпіталю, що у Покровську. Вони самовіддано продовжують боротьбу за життя усіх наших військовослужбовців та громадян, які мешкають у прифронтових населених пунктах.

З початку війни на Донбасі наші мобільні медичні групи у складі лікарів, середнього медичного персоналу, технічного персоналу, водіїв, що доукомплектовані завдяки небайдужим громадянам усім необхідним, були відправлені в район ведення бойових дій і фактично виконували функції армійських медичних підрозділів. З початку російської агресії та по сьогодні пліч-о-пліч із медичним персоналом за життя пацієнтів борються і небайдужі громадяни, які готові віддавати останні гроші заради того, аби наші військові та мирні жителі, які постраждали від ворожих куль, повернулися до повноцінного життя. З роками їх не стає менше, а навпаки – до когорти меценатів долучаються все нові й нові учасники.

Наприкінці виступу полковник медичної служби Іван Гайда щиро подякував представникам установ, громадських організацій та громадянам й урядам країн світу, які вже не перший рік допомагають Центру за активну громадянську позицію, фінансову і, що є головним, моральну підтримку.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Секретар РНБО представив свого нового заступника

Секретар РНБО представив свого нового заступника

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко представив Апарату РНБО свого нового заступника Андрія Кононенка.

Сили оборони на сході утилізували 746 окупантів, 8 танків та майже 500 БПЛА

Сили оборони на сході утилізували 746 окупантів, 8 танків та майже 500 БПЛА

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 8 танків, 20 ББМ та 472 БПЛА.

На півдні ворог активно застосовує дрони проти мирного населення

На півдні ворог активно застосовує дрони проти мирного населення

росіяни застосували 117 FPV-дронів, 4 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 242 осколкові боєприпаси проти мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала ситуацію із запуском російських керованих авіабомб у Херсонській області.

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

Майже 37 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти за особливих обставин через збройну агресію росії проти України. Серед них діти, цивільні та військові.

Єгері знищили танк та БМП ворога

Єгері знищили танк та БМП ворога

росіяни спробували атакувати позиції 71-ї окремої єгерської бригади, але були покарані.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Психолог батальйону

від 30000 до 60000 грн

Слов'янськ

Військова частина 3035 НГУ

Начальник радіостанції (малої потужності), Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Кухар, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область