ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як працевлаштовують ветеранів АТО на Одещині

Важливо Ветерани АТО та ООС Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 10 Січня 2020, 12:39

Одеський обласний центр зайнятості всіляко долучається до розв’язання питань працевлаштування колишніх військовослужбовців. Тому одним із пріоритетних напрямів роботи є спрямування всіх зусиль для того, щоб допомогти колишнім бійцям адаптуватися в мирному житті та забезпечити їх належною роботою. З цією метою проводиться активна інформаційна робота з населенням, роботодавцями та соціальними партнерами.

Так, минулого року по допомогу в працевлаштуванні до філій Одеського обласного центру зайнятості та базових центрів зайнятості області звернулося понад чотириста колишніх військовослужбовців, які брали участь в бойових діях.

– Варто зауважити, що бійцям, які звертаються до нас по допомогу, шукають роботу, інформують та консультують щодо їхніх прав і державних гарантій, призначають та виплачують допомогу по безробіттю, залучають до самозайнятості. Ми намагаємося зважати не лише на потреби ринку праці, а і застосовувати у роботі до кожного індивідуальний підхід, – пояснюють у відділі сприяння працевлаштуванню Одеського обласного центру зайнятості.

Протягом 2019 року на Одещині за сприяння служби зайнятості 101 колишній військовий отримав роботу. З них – 46 проходили  навчання за  фахом, що має попит на ринку праці. І варто зазначити, що діапазон їх найрізноманітніший – це водії, охоронці, матроси, рибалки, інспектори з військового обліку, електрогазозварники, заступники директорів, пожежні-рятувальники, слюсарі-ремонтники, техніки-електрики, молодші інспектори поліції та багато інших.

До слова, 7 учасників бойових дій мали можливість започаткувати власну справу за рахунок виплати допомоги по безробіттю одноразово, для організації підприємницької діяльності.

Окрім цивільних професій, у 2019 році мали попит і військові, тому 59 осіб знову підписали контракт зі Збройними Силами України.

Також у відділі сприяння працевлаштуванню Одеського обласного центру зайнятості зазначили, що для забезпечення тимчасової зайнятості колишніх військових ними були організовані громадські роботи,  а також інші роботи тимчасового характеру.

Нагадаємо, щоб отримати допомогу від державного центру зайнятості, учасник АТО/ООС повинен подати відповідні документи: паспорт, ідентифікаційний код, трудову книжку та документи про освіту (за наявності), а також військовий квиток. Зробити це можна у будь-якому відділенні центру, незалежно від місця реєстрації.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін анонсував долучення до засідань Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») нових країн, які готові допомогти Україні у захисті від російського агресора.

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Одна місцева мешканка загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець за контрактом

від 21000 до 100000 грн

Погребище

4 відділ Вінницького РТЦК та СП

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Стрілець, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

115 окремий батальйон 110 ОБр ТрО

Начальник медичного пункту

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Снайпер-розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682