ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Новорічна казка для закоханих сердець

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Грудня 2019, 14:09

Під час урочистої весільної церемонії у міському відділі РАЦСу Олег і Іванна стояли поруч, міцно тримаючись за руки: такі щасливі й неповторні. Навіть у досвідчених працівників реєстраційного центру ця пара викликала каскад теплих емоцій.

Замість традиційного костюма й сукні молодята надали перевагу військовим одностроям. На плечах нареченої білосніжної фати не було, їх прикрашав жовто-блакитний Прапор. А якщо до цих подробиць додати і дату весілля – 31 грудня 2016 року, то цілком зрозуміло, що цей день молодята й гості свята запам’ятають на все життя.

Він – водій санітарно-хірургічного відділення військового мобільного госпіталю старший солдат Олег Маркінтович. Вона – медсестра сортувального відділення цієї ж частини молодший сержант Іванна Мельник.

− Річ у тім, − пригадує з посмішкою Іванна, що це був вихідний, але виходячи з того, що Олег зробив офіційну пропозицію побратись до кінця поточного року 29 грудня, у нас до її втілення в життя лишалось обмаль часу. Але командування й місцеве керівництво, хоч і з деяким подивом, але з розумінням поставились до нашого прохання. І працівники РАЦСу на кілька годин відклали свої передноворічні клопоти.

Святкові рушники, квіти, незабутні хвилини врочистої сімейної клятви, побажання довгих літ добра й щастя, весільні фото… Кожну мить того дня молодята пригадують до подробиць. І, звісно ж – веселе святкове застілля на триста гостей з усіма його атрибутами: запальними танцями, жартами й українськими піснями. Усе, як має бути, адже сім’я народилась!

Історія їхнього кохання почалась з не дуже приязного першого погляду дівчини на «занадто самовпевненого» за її словами «воєнного». Олег того ранку прийшов отримати черговий пароль і жартома зауважив присутнім дівчатам, чому, мовляв, сидимо без діла. Але все змінилось за кілька днів по тому, коли країну сколихнули вибухи артилерійських боєприпасів у Сватовому. Тоді старший солдат Маркінтович отримав наказ доправити до місця проведення розмінування бригаду медиків, серед яких була й Іванна.

– Коли почались перші вибухи, трохи перелякалась й інстинктивно притиснулась до Олега, − ділиться спогадами Іванна. − Він, мабуть, рефлекторно, теж мене обійняв, заспокійливо промовляючи, мовляв, не переживай, мала, усе буде гаразд. За мить я повернулась до реальності, але чомусь захотілось, щоб Олег зі своїх обіймів не відпускав якнайдовше.

Потім − ротація на Луганщину. Бойові будні шпиталю в районі проведення ООС, виснажливі години праці з повернення у стрій поранених воїнів. Перші втрати і перші радощі від перемоги над смертю. Усе це не давало закоханим часу на тривалі побачення. В обмін на паролі Олег щоденно замість квітів дарував коханій вірші й ніжні погляди, а коли прийшов час закінчення терміну контракту, і він відбув додому, то саме на відстані від неї хлопець зрозумів: Іванка – його доля. На початку 2016-го Олег знову призвався до лав Збройних Сил і відтоді вони – нерозлучні.

Випробовування перших років спільного життя молодят видались непростими. Але вони жодним чином не впливають на оптимістичні плани подружжя на майбутнє. Крім того, що вони вирішили після перемоги, як кажуть, «пустити коріння» на Луганщині, яка за роки війни стала для закоханих близькою й рідною, Олег з Іванкою живуть в очікуванні продовження зимової казки. Вже ближчим часом у чисельному складі родини Маркінтовичей відбудеться таке бажане поповнення.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець, водій-заправник

від 20000 до 22000 грн

Київ

Військова частина А2788

Номер обслуги, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Фельдшер, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець за контрактом

від 21000 до 100000 грн

Погребище

4 відділ Вінницького РТЦК та СП

ВОДІЙ-КРАНІВНИК військова частина А1836

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв Жовтневий, Миколаївська область

Старший авіаційний технік-інструктор

від 27000 до 30000 грн

Васильків, Київська область