ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Львівщині призвали всіх

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Грудня 2019, 15:57
SONY DSC

Львівська область повністю виконала поставлене завдання щодо призову громадян на строкову військову службу до ЗСУ та інших військових формувань. На цьому сьогодні, 13 грудня, під час брифінгу для представників медіа наголосив обласний військовий комісар полковник Олександр Тіщенко.

– З початку осінньої призовної кампанії на цей вид військової служби в Українському війську відібрано 690 юнаків. Всі вони вже одягнули однострої та поповнили лави Національної гвардії, Державної прикордонної служби і, звісно, Збройних Сил України, – розповів офіцер.

Також він додав, що перебіг призову в області відбувся без гучних ексцесів і в межах чинного законодавства. Акцентував увагу на тому, що були випадки, коли працівників військкоматів не допускали до помешкань.

– Таке буває щоразу під час призову, і ми до цього звичні. Але коли вони стикаються з проявами відкритої агресії, як це сталося в одному зі спальних районі нашого міста, то мусять відповідно реагувати. Недавно на офіцера одного з міських комісаріатів скоєно напад. Агресивно налаштовані сусіди «ухилянта» застосували фізичну силу до нашого колеги і завдали шкоди його здоров’ю. Нині триває слідство. Переконаний у тому, що їм визначать ступінь провини і покарання. Це є неприпустимим, – наголосив полковник Олександр Тіщенко.

Підбиваючи підсумки призовної кампанії «Осінь-2019», обласний військовий комісар відзначив роботу команд із призову Городоцького, Жовківського, Самбірського, Стрийського районів та інших, що повністю виконали поставлене завдання.

– На жаль, вже третій рік поспіль не спромоглися забезпечити призов у Старосамбірському районі. Там проведено низку кадрових рішень. Нещодавно приступив до виконання обов’язків новий голова райдержадміністрації. Маю надію, що навесні матимемо тут певні зрушення.

Але правда те, що молоді львів’яни неохоче йдуть до війська. За словами військового комісара, це відбувається постійно: «призов забезпечує не Львів, а районні центри – це реальний стан речей».

Відповідаючи на запитання журналістів, з-поміж іншого наголосив на тому, що цієї осені на призовному пункті: «…не було де стати, адже всі місця позаймали адвокати».

Вже традиційно, нас час призову, юнаки та їхні батьки стають «у позу». Юридично грамотні громадяни нашій країні потрібні, але ці – призовники з батьками – зовсім забули про те, що в них є і обов’язки, закріплені законом. Захист незалежності й територіальної цілісності держави є конституційним обов’язком громадян України!

– Зі свого досвіду зазначу, що чимало наших призовників, які не бажали йти до армії, поверталися додому з іншим настроєм. Певен у тому, що нині строкова служба є кардинально іншою від тієї, що була п’ять років тому. Завжди є ті, хто сумнівається у своїх силах, адже зважитися на перший серйозний крок та відірватися від маминої спідниці непросто. Але є й такі хлопці, а це майже 40% від загальної кількості, які точно знають, що не всьому можна вірити, що пишуть у соцмережах, – наголосив полковник Олександр Тіщенко.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до Італії провів зустрічі з главами МЗС Великої Британії, Німеччини та Франції.

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Президент України Володимир Зеленський після російського удару по Дніпру 19 квітня 2024 року вкотре закликав країни-партнерів захистити небо України.

У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

Сухопутні війська Збройних Сил України вранці 19 квітня 2024 року опублікували відео падіння літака Ту-22М3 у ставропольському краї росії.

Через обстріли на Херсонщині поранено трьох осіб. Армія рф атакувала 16 населених пунктів

Через обстріли на Херсонщині поранено трьох осіб. Армія рф атакувала 16 населених пунктів

Війська росії упродовж доби, 18 квітня, з різних видів озброєння обстріляли 16 населених пунктів Херсонської області. Через російську агресію постраждало троє осіб.

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що наразі у Дніпрі відомо про 2 загиблих і 15 поранених внаслідок ранкової ракетної атаки.

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам відвідав Пентагон та зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Серед тем обговорення була війна в Україні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер

від 22000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Водій (за контрактом ЗСУ)

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Розвідник-оператор

від 25000 до 125000 грн

Одеса

137 ОБМП

Стрілець-гранатометник (ДШВ)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Хімік відділення радіаційного, хімічного, біологічного захисту

від 20000 до 120000 грн

Липники, Львівська область

Санітарний інструктор, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ