ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Для Альянсу досвід України неоціненний і цікавий – полковник Генштабу ЗСУ Коваленко

Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Грудня 2019, 13:51

Цікаво спостерігати за тими змінами, які відбуваються в НАТО з урахуванням досвіду України, заявив в інтерв’ю «Голосу Америки» полковник Генерального штабу ЗС України Геннадій Коваленко, який вже протягом чотирьох місяців працює в стратегічному командуванні НАТО з трансформації в американському штаті Вірджинія.

АрміяInform наводить основні тези полковника Генерального штабу ЗС України про трансформацію Збройних Сил України та здобутки на шляху до НАТО.

– Останнім часом відслідковується тенденція в НАТО повернення від високотехнологічних видів озброєння до аналізу конвенційних бойових дій з урахуванням тактики, яку застосовує Російська Федерація на сході нашої країни, і досить цікаво спостерігати за тими змінами, які відбуваються в НАТО, з урахуванням досвіду, який є у нас, – повідомив представник Генерального штабу ЗС України.

Він також додав, що українські штабні процедури – «планувальні, процедури ухвалення рішень – практично збігаються з натовськими підходами».

– Як офіцер який працює в стратегічному командуванні НАТО з трансформації, я хочу сказати, що для Альянсу досвід України неоціненний і цікавий. Питання політичної готовності – не можу сказати ні «так», ні «ні». На оперативному рівні, вважаю, НАТО абсолютно готове сприймати Україну з її досвідом із підготовкою і з її збройними силами, – зазначив Коваленко.

За словами військового, «після того, як були сплановані наші національні ресурси,  до нас стали ставитись інакше і буквально за декілька тижнів після опрацювання і затвердження цього документа, до нас звернулися канадська і британська сторони з пропозицією допомоги зі свого боку».

На питання про те, наскільки вагомою та важливою є міжнародна оборонна допомога, що надають, зокрема Сполучені Штати, Коваленко відповів:

–  Починаючи з 2014 року в Міністерстві оборони, в Генеральному штабі було створено такий ефективний механізм отримання та використання допомоги з боку наших союзників, як так званий БОКК – Багатонаціональний Об’єднаний координаційний комітет з питань військового співробітництва та оборонного реформування. Хочу зазначити, що цей механізм створювався як двосторонній фундамент для українсько-американських консультацій. З того часу до роботи цього механізму приєдналися Велика Британія, Канада, Польща, Литва, Данія і Швеція. В рамках цього механізму ми отримуємо і використовуємо допомогу з боку інших країн – наших союзників. Це насамперед стосується підготовки. Також у рамках цього механізму ми отримуємо консультативно-дорадчу допомогу.

– Процес реформування не закінчився. Ми продовжуємо працювати над нарощуванням обороноспроможності нашої держави, – резюмував представник Генерального штабу ЗС України.

Читайте нас в Telegram
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник танкового взводу

від 30000 до 130000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Начальник наземного запитувача до в/ч А2800

від 23000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область

Технік із системного адміністрування

від 21000 до 51000 грн

Чернігів

Чернігівський зональний відділ ВСП

Стрілець

від 22000 до 50000 грн

Київ

Військова частина А4269

Механік-моторист

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Командир взводу спеціальних робіт, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область