ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Майже 1700 хмельничан стали контрактниками у 2019 році

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Грудня 2019, 13:11

Від початку 2019-го 1668 подолян вирішили укласти контракт із ЗСУ. Як повідомив заступник військового комісара Хмельницького облвійськкомату підполковник Олег Попович, серед цьогорічних підписантів контракту є як ті, хто має досвід військової служби й участь у бойових діях, так і ті, хто вперше випробовує себе як військовий.

– На службу за контрактом до рядового, сержантського і старшинського складу приймають громадян, які мають вищу, професійно-технічну, повну чи базову загальну середню освіту й не проходили строкової військової служби, а також військовозобов’язані та жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою і спеціальною підготовкою, – зазначив підполковник Олег Попович.

У військкоматі розповідають, що розпочати військову кар’єру в короткий термін можна і без військового досвіду. Бажаючих направляють до навчальних центрів на тримісячний вишкіл і отримання військового фаху. Рекрути можуть обирати бойові спеціальності – стрілець, снайпер, танкіст тощо. А можуть реалізувати цивільні навички чи раніше здобуту освіту на посадах медиків, кухарів, діловодів, фінансистів, водіїв. До того ж можна обрати службу як у бойовій частині, так і в одній з частин забезпечення, наприклад, на складах, арсеналах, полігонах, у навчальних центрах.

Слід зауважити, що цьогоріч пріоритетними у комплектуванні контрактниками в оперативному командуванні «Захід» Сухопутних військ є підрозділи десантно-штурмової та механізованої бригад Львівщини.

Вік для відбору кандидатів на контрактну службу становить від 18 до 40 років (граничний вік прийняття в особливий період збільшено до 60 літ для чоловіків, для жінок – до 50). Добровольці не повинні мати медичних протипоказань, судимостей, не стояти на психіатричному чи наркологічному обліку.

Щоби заохотити молодь до служби в армії, держава пропонує їм фінансове забезпечення та соціальний пакет. Зокрема місячне грошове забезпечення солдата першого року служби становить від 10200 грн. У частинах десантно-штурмових військ – від 12000 грн. Адже у десантників особлива специфіка завдань й у відборі на службу до кандидатів є вищі вимоги. Перебуваючи в районі операції Об’єднаних сил, військовослужбовці додатково отримують 17000 грн. на місяць на першій лінії та 6500 грн.– в інших місцях.

Слід зазначити, що при укладанні першого контракту військові отримують підйомну допомогу – 15-19тисяч гривень залежно від військового звання. Є також щорічні виплати на оздоровлення і вирішення соціально-побутових питань. А ще вони користуються безкоштовним речовим і продовольчим забезпеченням, медичними послугами та санітарно-курортним лікуванням. Для них проживання в гуртожитках – безкоштовне, а в разі оренди житла виплачують компенсацію за піднайом.

Фото Олександра Севастьянова

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

У виступі з нагоди річниці трагедії на ЧАЕС Володимир Зеленський згадав і події 2022 року.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Суми та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Суми, Сумська область

Оператор-монтажер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Військова частина А4476

Інспектор прикордонної служби (Гвардія наступу “Сталевий кордон”)

від 25000 до 125000 грн

Черкаси, Черкаська область

Начальник ремонтної майстерні, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область