ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Навіщо ветерани зі Львівщини їдуть на Прикарпаття?

Реабілітація Соціальний захист
Прочитаєте за: 4 хв. 10 Грудня 2019, 16:30

За новими знаннями – коштом ЄС

Зважаючи на те, що всі учасники заходу – люди із бойовим минулим, то таке формулювання цілковито пасує для заходу, що відбудеться з 12 по 14 грудня у столиці Прикарпаття.  Майже повний взвод, 24 ветерани АТО/ООС зі Львівської області здійснять навчальний візит до Івано-Франківська, де побачать найкращі приклади соціального підприємництва та зустрінуться з місцевими лідерами думок.

Навчальний візит відбудеться у межах проєкту «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей», який впроваджує Міжнародна організація з міграції та реалізується (у Львівській області) Молодіжною організацією «СТАН» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Поїздка актуальна, адже сьогодні в Україні ветеранський бізнес як один із напрямків соціального підприємництва набуває все більшої популярності. Ветерани АТО/ООС відкривають кав’ярні, власні майстерні, започатковують креативні та освітні простори. Відтак, чому б не скористатися можливістю і не повчитися на прикладі вже діючих успішних проєктів громадського та ветеранського середовища, що впливають на життя громади чи вирішують її проблеми. Для ветеранів Львівщини буде корисно дізнатись, який шлях довелося здолати колегам із Прикарпаття від народження ідеї власного бізнесу і до імплементації її у реальність. Окрім того, візит передбачатиме встановлення зв’язків  із місцевими ветеранськими спільнотами. А це означає, що у перспективі можливі міжобласні ветеранські проєкти.

Візит також передбачає зустріч ветеранів із місцевими лідерами думок. Серед них – начальник відділу підтримки ветеранів та внутрішньо переміщених осіб Івано-Франківської ОДА Володимир Глизнер, письменник Тарас Прохасько, співзасновниця ГО «Інша Освіта» Альона Каравай. У бізнесі мотивація є одним із чинників, що приводить процес у рух і підводить комерсанта-початківця до успіху. Тому момент психологічного «підживлення» – це також важлива частина майбутнього навчального візиту.

Чим хата багата: що покажуть і розкажуть?!

Програма перебування ветеранів АТО/ООС на Прикарпатті досить насичена. Упродовж трьох днів вони мають відвідати близько 10 різних організацій та підприємств, які стабільно працюють у сфері соціального бізнесу.

Зокрема це інноваційний центр «Промприлад. Реновація». Чим цікавий? Це інноваційний центр на базі старого заводу, який працює на перетині чотирьох напрямків розвитку регіону: нової економіки та урбаністики, сучасного мистецтва та освіти.  Це проєкт зі сфери імпакт-інвестування, де інвестори одночасно вкладають у соціальний вплив на регіон та отримують повернення інвестицій у вигляді дивідендів.

Ще одна культова в Івано-Франківську локація – громадський ресторан Urban Space 100. Унікальність проєкту в тому, що 80% прибутку ресторану направлено винятково на реалізацію громадських проєктів. Засновниками є 100 соціально активних людей, яких об’єднує ідея якісного розвитку міського простору.

Актуальний  напрямок – будівництво. Тут буде цікавий досвід учасників житлово-будівельного кооперативу учасників АТО «Соціум», створеного в березні 2017 року. Цей проєкт передбачає три основні соціальні складові. Перша: безкоштовне забезпечення житлом інвалідів АТО, багатодітних та малозабезпечених сімей, згідно з чергою міської Асоціації. Друга: « Соціальна можливість придбання пільгового житла учасникам АТО», де однокімнатна та двокімнатна квартири будуть коштувати дешевше за ринкову ціну. Фактично це змінює поняття ринкових відносин для учасників АТО і дає можливість придбати власне житло за ціною значно нижчою ніж собівартість. Третя складова: самостійне створення за участю волонтерів мініреабілітаційних центрів для учасників АТО з роботи з подолання наслідків психотравматичних подій, повернення бійців у мирне, цивільне життя, відновлення їхнього здоров’я, збереження сімей, які психологічно та фізично постраждали внаслідок війни. До слова, в грудні 2017 року розпочато будівництво першого будинку в цьому ЖБК.

Для тих ветеранів, хто прагне реалізувати власні ідеї у креативному, мистецькому форматі буде цікаво відвідати реставраційну майстерню «Врятуємо скарби разом». Це проєкт Івано-Франківського краєзнавчого музею з відновлення та збереження сакральних надбань, яким займається реставратор Валерій Твердохліб.

Організатори, а це декілька ініціативних громад Львівщини, що об’єднують учасників АТО/ООС, сподіваються, що після цього візиту ветерани російсько-української війни надихнуться на нові соціальні та комерційні проєкти й спробують втілити їх у межах Львівської області.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник служби захисту інформації в автоматизованих системах, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Кулеметник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Пілот DJI Mavic, військовослужбовець

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Бухгалтер (2 кат.)

від 21000 до 25000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 20000 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Механік, військовослужбовець | Військова частина А2166

від 24000 до 54000 грн

Львів, Львівська область