ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Від борців за волю − до захисників України» − у Чернігові розпочала роботу пересувна виставка

Новини Патріотичне виховання
Прочитаєте за: 2 хв. 8 Грудня 2019, 13:30

До Дня Збройних Сил України в Чернігівському молодіжному центрі презентували виставку «Від борців за волю − до захисників України: Чернігівщина», присвячену нашим воїнам, починаючи від української революції 1917−1921 років минулого століття до сьогоднішньої війни на сході.

Експозиція складається з плакатів, які розповідають як про Перший зимовий похід та його учасників, так і про наших сучасників – захисників − уродженців Чернігівщини, відзначених державними нагородами впродовж 2014−2019 років. Тому вона містить і стенди з інформацією про українські відзнаки для воїнів.

Партнери проєкту: Український інститут національної пам’яті, Чернігівський військкомат, оперативне командування «Північ», Чернігівський прикордонний загін.

На відкритті виставки були присутні вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою та представники силових структур.

− Нам треба вшановувати не тільки загиблих, а й живих бійців. Показати спадкоємність сучасних військовослужбовців за незалежність України, які з Чернігівщини, – зазначив представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко.

Нагадаємо, що Перший зимовий похід армії УНР тилами Червоної та Добровольчої армій під проводом Михайла Омеляновича-Павленка проходив із 6 грудня 1919 по 6 травня 1920 рр. Його маршрут пролягав територіями нинішніх Житомирської, Київської, Черкаської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Вінницької областей. За весь рейд вояками УНР було пройдено 2500 км, проведено понад 50 успішних боїв.

За оцінками воєнних істориків, Перший зимовий похід армії УНР є найгероїчнішою сторінкою воєнного мистецтва періоду Української революції (1917−1921 рр.), під час якого українська армія вперше вдало застосувала партизанські методи боротьби з ворогом.

Сама виставка, за словами її співорганізаторів, буде розширюватися. Триватиме вона до травня наступного року. Ще місяць експонуватиметься в Чернігові: у стінах Молодіжного центру, в Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальних послуг, у штабі оперативного командування «Північ», а після Нового року мандруватиме районами області, реалізовуючи свою головну мету – український патріотизм.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор відділення автоматизації

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Інструктор групи розвідувального забезпечення

від 46500 до 46500 грн

Бердичів

Військова частина А2772

Стрілець-зенітник ПЗРК

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Офіцер штабу

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Моторист-електрик, військовослужбовець

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )