ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Українська система наведення SIMON здатна визначати потенційно загрозливі об’єкти противника

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Грудня 2019, 14:53

Нині армії провідних країн світу активно запроваджують у практику системи штучного інтелекту. Зокрема, застосовують технології віртуальної та доповненої реальності для навчання солдат, які здатні імітувати бойові дії, а також для тестування нових зразків військової техніки. Безпілотні літальні апарати, обладнані системами оптичної розвідки, використовують для проведення моніторингу та розвідки, аналізу потенційних загроз та збору інформації, необхідної для планування та проведення бойових операцій.

Також активно тестуються автономні транспортні засоби, які керуються системами штучного інтелекту. Вони пересуваються відповідно до заданої програми, аналізуючи ризики і особливості території, при цьому здатні самостійно атакувати противника. А вдосконалені системи розпізнавання облич та ворожої бронетехніки значно допомагають під час прийняття рішення на вогневе ураження.

До речі, цю тенденцію підтвердили і минулорічні результати дослідження світового ринку технологій штучного інтелекту, що використовуються у військових цілях. Вони засвідчили, що продажі відповідних сервісів, програмного забезпечення і устаткування в глобальному масштабі досягли $6,26 млрд. За прогнозами профільних фахівців, до 2025 року цей показник збільшиться до $18,82 млрд, а щорічне зростання ринку становитиме 14,75%.

Про це, зокрема, йшлося під час цьогорічної науково-практичної конференції, яка відбулася у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут. Як зазначив у своєму виступі кандидат технічних наук полковник Ігор Панченко, штучна нейронна мережа ґрунтується на сукупності з’єднаних вузлів, що називають штучними нейронами (аналогічно до біологічних нейронів у головному мозку). При цьому кожне з’єднання між штучними нейронами може передавати сигнал від одного до іншого. Штучний нейрон, що отримує сигнал, обробляє його, після чого сигналізує штучним нейронам, приєднаним до нього.

Завдяки цьому штучні нейронні мережі здатні навчитися ідентифікувати зображення, які містять ворожу бронетехніку. Вони аналізують приклади зображень, помічені як «танк» і «не танк», і використовують результати для розпізнавання танків в інших зображеннях. Причому роблять це без жодного первісного знання про ворожі танки, наприклад, що вони мають башту, гармату, гусениці та інше озброєння.

Фахівці ВІТІ також крокують в ногу з технічним прогресом, маючи певні досягнення в цьому напрямку. Вони створили розробку, яка здатна визначати потенційно загрозливі об’єкти противника під час обробки відеоданих із розвідувальних БПЛА. Так звана система штучної нейронної мережі SIMON спроможна в автоматичному режимі здійснювати захоплення динамічних об’єктів (ворожої техніки та живої сили), супроводжувати, ідентифікувати та видавати дані для вогневого ураження цих об’єктів. У подальшому планується розробити класифікатори для роботи з морськими цілями.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко нагородила курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації та інженерів SoftServe, які отримали нагороди та стали переможцями на хакатоні TIDE NATO Hackathon у складі команд «JAM Team», «IT Workshop», «Валькірія-1» та «Валькірія-2».

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

Сили оборони контролюють дві третини сіл Очеретиного та Соловйового Донецької області. Українські військові блокують ворога та працюють над тим, щоб вибити сили ворога із займаних позицій.

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що у ніч на суботу одна з ракет росії, що атакували Україну, впала за 15 км від польського кордону.

Президент: Україні необхідні системи ППО, достатня кількість зброї, а також оперативність у постачанні

Президент: Україні необхідні системи ППО, достатня кількість зброї, а також оперативність у постачанні

Володимир Зеленський заявив, що Україна вдячна Сполученим Штатам і кожному з партнерів за рішення на підтримку нашої держави та людей. Маємо зробити все, щоб життя перемогло.

Рятувальники з-під завалів дістали тіло чоловіка у Вовчанську

Рятувальники з-під завалів дістали тіло чоловіка у Вовчанську

У Вовчанську Харківської області з-під завалів, спричинених ворожими обстрілами, рятувальники вилучили тіло загиблого чоловіка.

Ворог повертає субмарини до пункту базування в новоросійську — Дмитро Плетенчук

Ворог повертає субмарини до пункту базування в новоросійську — Дмитро Плетенчук

Після перерви росіяни знову вдарили з акваторії Чорного моря. Про те, якими ракетами та скільки кораблів було задіяно для цієї атаки, розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіоінженер

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Старший водій-гранатометник

від 25000 до 125000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень Дніпро

Стаpший механік-водій, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець, водій-заправник

від 20000 до 22000 грн

Київ

Військова частина А2788

Бойовий медик взводу

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО