ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Я українка, я – мама Героя!» У Рівному відкрили унікальну фотовиставку

MilitaryArt Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Листопада 2019, 11:51

Календар із зображеннями матерів героїв України, які загинули за свободу та незалежність своєї держави, представили у Рівненській обласній бібліотеці.

Проєкт «Я українка, я – мама Героя!» ініційований волонтерами Будинку ветеранів Рівне на чолі з Вікторією Шинкаренко та реалізований спільно з відомим в Україні та за її межами фотомитцем Олександром Харватом.

Світлини для матерів, чиї сини віддали своє життя захищаючи Україну, зробили в козацькому таборі «Гайдамаки» влітку цього року. Все заради того, аби вони відчули себе справжніми українками, берегинями українського національного коду нації. Саме тому їм робили зачіски, готували костюми, пропонували цікаві локації, зокрема – кузню, підводи, коней, старенькі українські хати.

За словами Наталії Волошиної ‒ мами військовослужбовця Збройних Сил України, який загинув в АТО у 2014 році, ‒ діти загинули, а ми не склали руки, а власним прикладом демонструємо, що українська нація непереможна й живе в носіях пам’яті ‒ українських символах, оберегах, традиціях – це все те, що ідентифікує нашу Україну та дає змогу належно виховувати наступні покоління патріотів.

Автор світлин намагався передати патріотичний образ української матері, жінки та України. Дванадцять матерів ‒ дванадцять місяців. Загальна кількість календарів дві сотні. Перших дванадцять організатори заходу подарували учасницям фотопроєкту, решту запропонують придбати відвідувачам за символічні кошти, які підуть на пожертву Будинку ветеранів Рівного.

Як зазначив Олександр Харват, допоки війна на сході України триває, кількість ветеранів АТО (ООС) не зменшується, а навпаки. У такий спосіб ми звертаємо увагу громадськості на необхідність підтримки наших воїнів. На представлених світлинах, окрім матерів героїв, є захисники України зі зброєю в руках на передових позиціях Донецької та Луганської областей.

‒ Вже найближчим часом я зі своїми іноземними колегами знову планую відвідати район проведення ООС, аби показати подвиг українських воїнів у боротьбі за волю та незалежність свого народу, ‒ наголосив Олександр Харват, який являється представником Національної Спілки фотохудожників України, Міжнародної Федерації фотомистецтва (EFIAP) та Національної спілки журналістів України.

Фотовиставка «Я українка, я – мама Героя!» триватиме до середини грудня.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
росіяни навіть не усвідомлювали, що можуть накоїти на Чорнобильській атомній станції — офіцер ЗСУ Андрій

росіяни навіть не усвідомлювали, що можуть накоїти на Чорнобильській атомній станції — офіцер ЗСУ Андрій

26 квітня 1986 — одна з тих дат, що розмежувала світ на «до» і «після». Це дата, коли відбулася аварія на Чорнобильській атомній електростанції з руйнуванням четвертого реактора і викидом радіоактивних речовин назовні.

40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

Від лютого цього року наші Сили оборони знищили декілька повітряних цілей противника, які до цього часу наші захисники не мали змоги ліквідувати. Це й ворожий літак Ту-22М3, і ракета Х-22.

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

АрміяInform вже розповідала про снайпера Збройних Сил України, який ліквідував російського офіцера з дистанції 1800 метрів — куля ввійшла просто в серце.

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Суми та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Суми, Сумська область

Бухгалтер, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Кухар

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Оператор-наведення, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Навідник гранатометного відділення

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Гранатометник

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ