ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Стало відомо, який сюрприз готують військові ліцеїсти українській спільноті

Вишкіл Новини Освіта та наука Патріотичне виховання
Прочитаєте за: 4 хв. 6 Листопада 2019, 19:57

Щоб дістатись з Луганщини до Львова, потрібно майже добу провести в потязі, здолавши понад тисячу кілометрів шляху. Однак, подібні відстані не лякають, якщо добрі друзі їдуть у гості до добрих друзів. Саме так можна описати співпрацю між  Львівським державним ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та Луганським обласним ліцеєм-інтернатом з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії». Другий рік поспіль вихованці навчальних закладів, офіцери-вихователі та викладачі навчальних закладів гостюють на Львівщині та Луганщині.

Зі слів начальника Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут полковника Юрія Гусара, до Львова приїхали 26 ліцеїстів-луганчан, які будуть перебувати в гостях у своїх побратимів упродовж тижня. Так само, зі Львова до міста Кремінна, де розмістився Луганський військовий ліцей після виведення з тимчасово окупованих територій, вирушив взвод ліцеїстів-крутян у складі 29 осіб.

Програма гостювання в обох навчальних закладах дуже насичена. І якщо у Львові військові ліцеїсти з Кремінної більший акцент робитимуть на ознайомленні із культурною спадщиною, відвідуванні музеїв, то на Луганщині ліцеїсти-крутяни матимуть зустріч із представниками операції Об’єднаних сил, проходитимуть практичні вишколи спільно із представниками підрозділів спеціального призначення ЗС України тощо.

Слід зазначити, що цей візит – частина проєкту «Змінимо країну разом», який передбачає міжрегіональне співробітництво Львівщини з Луганщиною не тільки в освіті, а й культурній, медійній, соціальній та інших галузях. Цей проєкт започаткували Львівська обласна рада та Луганська обласна державна адміністрація.

Додамо, що у Львові луганчани мали нагоду ознайомитись із навчально-матеріальною базою Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та поспілкуватись із випускниками попередніх років Луганського військового ліцею, що вже навчаються на різних факультетах військового ВНЗ у Львові.

Також із гостями зустрівся голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

– Якщо ми хочемо відчувати себе громадянами однієї країни, то повинні час від часу приїздити один до одного: львів’яни на Луганщину, а луганчани на Львівщину. Якби такі обміни відбувалися всі 28 років української незалежності, то, переконаний, що на порядку денному ніколи б не стояло питання української ідентичності та відповідно російсько-української війни. Але, на жаль, так не було. Тому маємо нині виправляти помилки всі разом. Надзвичайно приємно, що під час спілкування четверо вихованців Луганського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою висловлювали бажання в майбутньому продовжити навчання в Національної академії сухопутних військ у Львові, – зазначив Олександр Ганущин.

За словами заступника начальника Луганського обласного військового ліцею полковника Юрія Лугового, для того, щоб потрапити до Львова, його вихованці повинні були продемонструвати успіхи у навчанні, спорті, бути соціально активними. Такі ж вимоги були й для ліцеїстів-крутян. На думку офіцера, подібний обмін досвідом для молодих людей, які лише починають будувати плани на своє подальше життя, є надзвичайно корисним.

– Наші хлопці надзвичайно мотивовані в подальшому, після випуску з ліцею, продовжувати військову службу. До прикладу, три роки поспіль, близько 80 відсотків  випускників військового ліцею в Кремінній стають курсантами військових навчальних закладів по всій Україні. Приємно було бачити тут наших хлопців, які вже здобувають фах офіцерів піхоти та артилерії в НАСВ, – наголосив полковник Юрій Луговий.

У рамках цього дружнього візиту львів’яни та луганчани мають безліч спільних заходів: від товариських спортивних матчів до проведення вікторин на історичну, патріотичну, мовну тематики. Крім того, до Дня Збройних Сил України вихованці військових ліцеїв готують сюрприз для всієї української спільноти. Річ у тім, що хлопці спільно написали пісню, присвячену українському війську, поклали її на музику, зробили запис у професійній студії. Наразі спільно із професійною продакшн-студією триває створення відеокліпу. Сподіваємось, що незабаром ексклюзивно представимо спільний мистецький доробок юнаків до уваги всіх читачів АрміяInform.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Стрілець (до штурмового підрозділу)

від 51000 до 121000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Стpілець, помічник гpанатометника

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Заступник командира БМП – навідник-оператор 155 об ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Стрілець

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 об ТрО 123 Обр ТрО

Розвідник в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область