ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Кому потрібні ветерани війни?

Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 28 Листопада 2019, 9:47

Як повідомляла АрміяInform, за ініціативи громадської організації «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» та за фінансової підтримки Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України –  Львів перейняв естафету проєкту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування». Метою якого є створення сприятливих умов для соціально-економічної адаптації та працевлаштування колишніх учасників бойових дій на Сході України.

Два дні семінару-тренінгу колишні ветерани війни вчилися принципів пошуку роботи, визначалися, ким вони хочуть бути у майбутньому, навчалися писати резюме і готувалися до практичної співбесіді з роботодавцем. І ось на третій день навчання свої навички вони змогли практично перевірити під час спілкування з зацікавленими у працівниках представниками відділів персоналу державних та приватних підприємств,  зокрема багатьма спеціалістами кадрових органів військових формувань та Національної поліції.

‒ Нині у нас тільки на Львівщині 130 вакансій патрульних поліції. До кандидатів вимог небагато. Основні – це стресостійкість, добра фізична підготовка та відсутність судимості. Є обмеження за віком ‒  від 20 до 40 років. Кандидат реєструє анкету на нашому сайті. Потім подає пакет документів і проходить конкурс: тестування, медогляд, визначення рівня фізо і співбесіда. Щодо зарплатні, то по закінченні відповідного навчання патрульний отримує наразі від 12000 гривень, а з нового року обіцяють 14000 гривень. Графік несення служби два дні через два. І повний соцпакет. Через два роки служби можна взяти у лізинг житло, ‒ розповів старший інспектор відділу кадрового забезпечення Управління патрульної поліції у Львівській області старший лейтенант Андрій Вітер.

Його колега заступник начальника відділу кадрового забезпечення Управління поліції охорони у Львівській області майор поліції Тарас Горинецький також зацікавлений у колишніх ветеранах АТО/ООС. Запрошує як на посади, що передбачають службову діяльність, так і цивільні ваканти: охоронники (зарплата від 8000 гривень), водії автотранспортних засобів груп реагування, електромонтери тощо.

‒ У нас сьогодні працює багато колишніх учасників війни – і проблем немає жодних. Ці люди дисципліновані, загартовані, мають практичний досвід несення служби зі зброєю. Якраз такі, які нам і потрібні, ‒ зазначає офіцер управління охорони.

Задоволені саме такими кадрами і цивільні роботодавці. Менеджер із персоналу ПрАТ НЕК «Укренерго» Західної філії Вадим Климовець розповів, що в них працює  більше 15 чоловік зі статусом «Учасника бойових дій».

‒ Це дуже адекватні й розумні люди. Майже у всіх по дві-три освіти. Наразі ми шукаємо людей на робітничі спеціальності – це в основному електромонтери з обслуговування високовольтних ліній та слюсарі. Таких вакансій по регіону близько 70-ти. А середня зарплата складає 12-13 тисяч гривень. Тож запрошуємо бажаючих, ‒ підсумував Вадим Климовець.

Ще більшу зарплату пропонують у «Приватбанку» на посаді водія-інкасатора – від 19000 до 26000 гривень. Не беруть до уваги тут і вік кандидатів. Головне, як зазначають в компанії, щоб людина була здорова, порядна і хотіла працювати!

Серед великих компаній на зустріч із колишніми бійцями завітали представники  «Епіцентру». У них теж серйозний некомплект, зокрема, продавців-консультантів у різні відділи. Зарплатня на рівні 12-13 тисяч гривень. За чотирма робочими днями ідуть два вихідних. Повний соціальний пакет, який включає безкоштовне одноразове харчування.

‒ Людей бракує багатьом підприємствам та організаціям. Звичайно, що в першу чергу мова йде про робітничі спеціальності, такі як кухар, продавець, слюсар. Але коли людина зачепиться за роботу і себе покаже, то зможе і по вертикалі піднятися. Головне не боятися роботи, ‒ говорить начальник відділу рекрутингу Львівського міського центру зайнятості Наталя Варениця.

Чи був цікавим і корисним семінар-тренінг для головних його учасників?

‒ Безумовно, було цікаво. Окрім того, побачив, що тобою цікавляться роботодавці й додалась упевненість у завтрашньому дні, ‒ говорить звільнений в травні цього року підполковник запасу Юрій Перхач.

Старший лейтенант запасу, колишній офіцер 10-ї гірсько-штурмової бригади Юрій Леляківський також задоволений.

‒ Про нас не забули, ми можемо бути затребувані й поза військом, ‒ зазначає офіцер.

Загалом цього разу тренінг за проєктом «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» пройшли трохи більше 80 чоловік. Менеджер проєкту Наталя Прядка впевнена, що частина з цих людей вже в недалекому майбутньому успішно працевлаштується. Решта принаймі буде мати певні навички з пошуку роботи та спілкування з роботодавцями.

 

 

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

Глава української держави зазначив, що російсько війна не має напівтонів та подякував усім, хто працює заради нашої країни.

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Кластер підтримки Defense Tech розробок в Україні Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам.

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ГУР Міноборони у взаємодії з Повітряними Силами ЗСУ збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 за 300 км від кордону. Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні під час польоту.

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

На цю годину рятувальники дістали з-під завалів будинку в Дніпрі тіло жінки. Ще одну людину шукають.

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари військ росії по Дніпру та інших містах області.

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Армія рф обстріляла з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер інформаційно-аналітичної групи

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Снайпер

від 22000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Військовослужбовець, стрілець

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область

Технік, військовослужбовець | Військова частина А2166

від 26000 до 56000 грн

Львів, Львівська область

Радіотелефоніст, військовослужбовець в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Начальник групи секретно-документального забезпечення, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)