ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Завершено перший збір української збірної «Ігор нескорених –2020». Як тренувалися спортсмени?

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 28 Листопада 2019, 9:52

На Олімпійській тренувальній базі у Кончі-Заспі відбулося перше відкрите тренування української збірної «Ігор нескорених – 2020» разом із тренерами і партнерами.

Основне завдання – реабілітація

Позаду насичений установчий тиждень, яким розпочався активний етап п’ятимісячної підготовки українських спортсменів до «Ігор нескорених –2020», які відбудуться в травні наступного року в Гаазі. За тиждень табору 20 учасників, які пройшли відбір до команди, провели низку тренувань, працювали з психологами й вивчали англійську.

–      Перші збори дуже важливі. Тренерський корпус познайомився зі спортсменами, з їхнім психофізіологічним станом. У нас достатньо пролонгований період підготовки – понад 5 місяців. З одного боку – це дуже добре, бо більше часу на тренінг і досягнення найкращого результату. З іншого, є певні труднощі з тим, що учасники – непрофесійні спортсмени і їм досить важко тренуватися в жорстких умовах. Особливо складно хлопцям у візках, адже інклюзивність у нашій країні майже не розвинена. На тренерській раді намагалися максимально врахувати і обговорити ці чинники, спілкувалися з фахівцями з ампутацій, з представниками спортзалів, де триватиме вишкіл учасників за їхнім місцем проживання, – зазначив головний тренер змагань Сергій Конюшок.

Як зауважила міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда, основне завдання «Ігор нескорених» – реабілітація ветеранів і ветеранок.

–      Буквально вчора прем`єр-міністр запитав, які вже здобуто перемоги? Ми відповіли: найголовніша перемога – наша Національна збірна нескорених. Попереду чекає серйозна і потужна робота разом із організаторами й командою, бо нині вчимося якісно організовувати процес тренування. Дякую нашим тренерам, що відгукнулися і долучилися до нас. Нині докладаємо чималі зусилля для розбудови інфраструктури, збільшення можливостей і фінансування. Цьогоріч уперше вдалося прописати окремим рядком у бюджеті фінансування на «INVICTUS GAMES». Але це тільки початок. Бажаю всім учасникам наснаги й терпіння. Ви вже переможці. Тому прошу, не звертайте уваги на жодну критику. Продовжуйте гідно та якісно виконувати свою роботу, і йдіть до перемоги, – сказала Оксана Коляда.

Самі собі тренери…

Цьогоріч у команді 20 учасників. Це на п’ять більше, аніж торік. З них, до слова, четверо діючих військових та десять ветеранів ЗСУ.

Разом із учасниками побільшало й дисциплін, у яких спортсмени представлятимуть країну на змаганнях. Так, наша команда братиме участь у семи видах, серед них пауерліфтинг, спортивна гребля на тренажерах, штовхання ядра. Нові дисципліни для наших спортсменів: волейбол сидячи, біг на візках і велоспорт сидячи. Як зазначила координатор проєкту Оксана Горбач, наразі тренування з цих видів відбуваються за відсутності спеціалізованого тренерського складу. Цю роль на себе взяли: учасник Ігор Нескорених Артем Лукашук та тренер від ЦСК ЗСУ Олександр Клименко.

–      Працюємо в умовах, коли хлопці й дівчата власними силами прокладають шлях ветеранському спорту в Україні. Це дуже круто. На наступний тренувальний збір, який відбудеться в лютому, запросили двох тренерів з «Націй Інвіктус» – Великобританії і США. Це допоможе краще підготувати збірну до змагань з 4 видів: волейболу сидячи, бігу на візках, велосипедного спорту сидячи і веслування на тренажерах. Важливо зазначити, що іноземні фахівці працюватимуть не лише із збірною, а й із тренерським складом. Так зможемо запросити більше ветеранів до участі в тренуваннях з нашими спортсменами, – розповіла Оксана Горбач.

– Це фінальне спільне тренування учасників з наставниками в столиці. Після установчих зборів хлопці поїдуть тренуватися по домівках. Але перебуватимуть у постійній комунікації з тренерами, – зазначив головний коуч збірної Сергій Конюшок. Підготовка учасників до Ігор щодня відбуватиметься під пильним наглядом фахівців.

«Нинішня команда – правильна»

–      Учасники надсилатимуть відео, за якими тренери відслідковуватимуть їхні тренування. Особливо це важливо в так званих складно-координаційних видах спорту, зокрема плаванні, штовханні ядра, бігу, адже тут результати насамперед залежить саме від правильної техніки виконання, – сказав Сергій Конюшок.

Також головний тренер розповів, що задоволений цьогорічною командою, адже всі учасники дуже мотивовані, а в спорті, як він зазачив, мотивація – найважливіше.

–      Дуже втішений тим, як минув перший збір, як згуртувалися команди атлетів і тренерів. Цього року, нагадаю, тренери – це зірки спорту. Але не просто зірки, а визнані фахівці з особистими здобутками як на спортивній арені, так і в іпостасі тренерів. На мій погляд, нинішня команда – правильна. Кожен гідний і спроможний здолати себе, аби стати призером. Бачу, як учасники тягнуться до тренерів, просто марять Іграми й готові виконувати всі настанови щодо підготовки. Найголовніше – єдність і акумуляція сил. Тільки така концепція допоможе Україні перемагати і бути сильною, – зазначив головний тренер.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби, кухар

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Стрілець-санітар

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Командиp танка (з pакетно-гарматним озброєнням)

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець-санітар

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Такелажник, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область