ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Закарпатті недостатньо приділяють увагу веденню військового обліку щодо оповіщення призовників

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 26 Листопада 2019, 10:11
SONY DSC

У межах призовної кампанії «Осінь-2019» із Закарпаття буде направлено 370 юнаків. За словами ТВО начальника відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) – заступника військового комісара Закарпатського обласного військового комісаріату підполковника Віктора Греся на сьогодні армійські лави вже поповнили 229 громадян.

– Цього тижня ще більше сотні молодих людей відправляться до навчальних центрів Збройних Сил України опановувати військові спеціальності, – розповів офіцер.

Також він зазначив, що цього року, як і в попередні, спостерігалася певна пасивність посадових осіб із виконавчих органів сільських, селищних та міських рад, які відповідальні за ведення військового обліку щодо оповіщення призовників.

– Вони це роблять, скажімо так, наче з примусу, і це призводить до того, що не всі призовники отримують повістки вчасно. Є певна процедура, в межах якої призовник має особисто її отримати та завірити факт отримання особистим підписом. А якщо його вдома немає? Якщо він на заробітках за кордоном? Інколи потрібно не один раз навідатися за адресою. Вони ж вважають, що один раз прийшли і цього вже досить. У Постанові Кабінету Міністрів України № 921 щодо порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних чітко вказано, хто і чим має займатися, але часто-густо доробляти за цивільними колегами доводиться представникам військкоматів разом із Національною поліцією. Це неприпустимо, – наголосив підполковник Віктор Гресь.

– Як наслідок, деякі власники домогосподарств (вони теж відповідають за оповіщення) та посадові особи органів місцевого самоврядування були оштрафовані за безвідповідальне ставлення до виконання заходів призовної кампанії, – додав офіцер.

Варто додати, що цієї осені на строкову військову службу заплановано призвати понад 15 тисяч призовників з усіх куточків України. Лави ЗС України поповнять 9 тисяч громадян, Національної гвардії України – 4400, Державної прикордонної служби – 1 тисяча, Державної спеціальної служби транспорту – 800 осіб.

 

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер

від 21000 до 121000 грн

Умань

81 окремий батальйон управління

Водій

від 20100 до 50100 грн

Суми

Військова частина А1476

Командир відділення

від 23000 до 24500 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Військовослужбовець

до 100000 грн

Запоріжжя

Щастинський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Фельдшер, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Військовослужбовець за контрактом

від 20100 до 100000 грн

Жовті Води

4 відділ Кам'янського РТЦК та СП