ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Десантниця Ірина Улян: «Батьки часто запитують: «Доню, коли ти скажеш, що вже втомилася від служби…»

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 22 Листопада 2019, 11:29

– Ти себе в дзеркало бачила? Яка армія? – скептично запитували юну Іринку, коли вона прибігла до військкомату.   

– Я хочу служити, – рішуче відрізала дівчина і додала, що мріє про ДШВ або морську піхоту.

Ця красуня після закінчення медичного коледжу  стала медиком окремої десантно-штурмової бригади. Батькам, які жодного відношення до армії не мають, дівчина повідомила про своє рішення за день до від’їзду на курс молодого бійця.

– Яка «Десна»? Що це? Де це?  – стурбовані батьки місця собі не знаходили та розуміли, що зупинити доньку вже неможливо.

Уже за кілька місяців на день ДШВ батько Ірини втирав сльози. Тоді вперше в історії бригади дівчата брали участь у показових виступах.  А потім, як закрутилось…  Десантне життя у всій його красі: стрибки з парашутом, марш-кидки на кілька десятків кілометрів, рейди морським узбережжям, навчання з іноземцями, поїздки Україною та за кордон. А ще – чергування до ночі в ізоляторі з хворими бійцями… І неймовірні побратими поряд, від реальних історій яких – мурашки по тілу…

– Для мене справжньої посвятою в десантники був перший стрибок з парашутом не лише з автоматом за плечима, а і з вантажним контейнером ГК-30, – ділиться Ірина. – Цей контейнер укомплектовують або медикаментами, або боєприпасами. Я ж спочатку і стояти із такою вагою нормально не могла. Не менш цікавим досвідом були і стрибки з приземленням на ліс.  Коли парашут відкривається, відчуваєш настільки вибухові емоції, які ні з чим не порівняються. А ще, коли усвідомлюєш, що руки-ноги цілі, то взагалі почуваєшся переможцем.  Загалом стрибнула вже 16 разів.

Дівчина зізнається, що намагається віддаватись службі повністю. Тому в ППД буває лише кілька місяців на рік. Каже, якби не служба, точно б стільки міст, як українських, так і закордонних не об’їздила б. Батьки й досі періодично запитують: «Доню, воно тобі треба? Коли вже скажеш, що втомилась?» Та вогник в очах дівчині говорить сам за себе.

– Протягом трьох місяців у нас були спільні з американцями навчання на полігоні, – ділиться дівчина. – Потім ми на кілька тижнів їздили в Литву, навчались з канадцями, поляками, грузинами. А чого варті марш-кидки на кілька десятків кілометрів по багнюці, з перешкодами… А я як медик маю не лише пройти маршрут, а й надавати допомогу побратимам… За два роки служби було різне, та я жодного разу не пошкодувала про свій вибір.

У Ірини – все попереду. Нині молодший сержант Ірина Улян готується до першої у своєму житті ротації на фронт. Каже, саме там буде справжній іспит на маруновий берет…

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор з тактичної медицини

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Кулеметник стрілецької роти

від 51000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

військовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Кам'янець-Подільський, Хмельницька область

Водій

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Водій, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Болград, Одеська область