ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Російські окупанти помилково знищили власний склад із боєприпасами і «зачепили своїх»

Новини Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Листопада 2019, 13:08

На непідконтрольній території у населеному пункті Жабуньки (навпроти селища Піски, яке обороняють українські воїни) російські окупаційні війська вдалися до чергової провокації.

Два тижні тому комісія Західного військового округу ЗС РФ провела жорстку перевірку окупаційних з’єднань на території України – 1-го та 2-го армійських корпусів. У цей час різко зросли втрати бойовиків. Від мешканців тимчасово окупованих територій стало відомо про розстріли керівництвом російських військ окремих представників окупаційних підрозділів і доведення їх до самогубства з подальшим списанням на бойові втрати. В принципі, нічого дивного в цьому немає. У російській армії завжди дотримання принципу гуманності мало свої особливі форми. І управлінські заходи не вирізнялися розумністю, доцільністю й людяним підходом.

Коли ж минув час на «усунення недоліків», начальник служби РАО окупаційного підрозділу, негласно названого «жабами», зрозумів, що він не зможе виправдатися за втрату (через халатне зберігання й корозію) значної кількості зарядів до мінометів, переважно крупного калібру (122 міліметри).

Оскільки ворог уже давно вигнав власників із осель у Жабуньках й перетворив їхні хати частково на імпровізовані казарми, а частково – на склади, зокрема з боєприпасами, вони придумали «оригінальний» вихід із становища. Затіяти перестрілку, щоби списати боєприпаси на використання в бою і влучання міфічних українських снарядів.

Проте на випадок якщо українські воїни не захочуть стріляти чи влучати у склад з боєприпасами, росіяни перестрахувалися. Їм добре відомо, що будь-яка інформаційна операція й омана мають виглядати правдоподібно. Тому мінометному розрахунку орків поставили завдання виконати серію пострілів по будинку, в який заздалегідь склали міни, непридатні для використання. Подальші вибух і пожежа мали переконати всіх у правдивості версії окупантів. Зокрема, і комісію їхнього керівництва.

Позавчора після обіду план реалізували. Після декількох пострілів по позиціях українських захисників, окупанти перелаштували міномети на ціль поблизу лінії оборони. От тільки надмір вжитого напередодні «алкодопінгу» для хоробрості та брак  профмайстерності призвів до перевиконання плану. Їхні снаряди влучили в будинок, розташований неподалік, де зберігалися справні боєприпаси й паливно-мастильні матеріали та їх найближча позиція. Така «філігранність» роботи російських провокаторів разом із детонацією пального і вибухівки призвели до ліквідації щонайменше двох орків й поранення ще кількох. Горіло й вибухало довго, феєрично і надавати допомогу товариші потерпілих, що утрапили під «дружній вогонь», не поспішали. Є обґрунтовані сподівання на те, що частина поранених росокупантів перейдуть у розряд безповоротних втрат рашистів і остаточно долучаться до режиму вічної тиші.

Мешканці тимчасово окупованих територій не втрималися від спокуси зафіксувати подію для історії і зробити фото на пам’ять, за що їм величезне «дякую!».Українські воїни схвалюють будь-які дії ворога, спрямовані на знищення матеріальних цінностей, техніки й особового складу російських окупантів на українській землі!

 

Читайте нас у Facebook
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Київ

Старобільський РТЦК та СП

Сапер, Військова частина А7290

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Водій кат. В, С у штурмову роту

від 20500 до 120000 грн

Кривий Ріг

Арей, окремий штурмовий батальйон

Механік-електрик

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ