ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Вивчення англійської — обов’язковий елемент професійної освіти сержантів

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 14 Листопада 2019, 18:43

Під час днів НАТО помічник начальника головного управління партнерства стратегічного командування НАТО з операцій по роботі з сержантським складом старший ворент-офіцер Родні Галлант ексклюзивно для АрміїInform прокоментував зміни у сержантських званнях у ЗСУ.

— Як мені відомо, нещодавно Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який передбачає розширення сержантського корпусу, а також запроваджує сержантські звання в ЗСУ за стандартами Альянсу. В системі впровадження професійної військової освіти слід приділити належну увагу саме взаємодії між новопризначеним сержантським складом і офіцерами, яка вже існує в українській армії, — зазначив ворент-офіцер Родні Галлант.

Також він додав, що освітній процес надзвичайно важливий. Варто обов’язково включати вивчення англійської мови до професійної освіти сержантського складу.

— На тактичному рівні майбутні сержанти повинні опановувати професійні навики (ведення бою тощо), а вже на вищих рівнях англійська стає надзвичайно вагомим елементом, оскільки вона є робочою мовою в Альянсі. І на подальших рівнях сержанти напряму стикатимуться зі співробітництвом з організацією. У процесі набуття певних кондицій, сержантів зможуть відправляти для посилення натовських міжнародних місій. І достатнє володіння мовою є однією з ознак взаємосумісності сил, — розповів ворент-офіцер Родні Галлант.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроєкт № 0906, спрямований на запровадження нових військових звань сержантського і старшинського складу ЗСУ.

«Підготовка і професіоналізація Збройних Сил України має критичне значення для успіху всієї військової реформи. Основною передумовою побудови оновленого національного війська за євроатлантичним зразком є створення дієвого професійного сержантського корпусу та набуття ЗСУ взаємосумісності зі збройними силами країн-членів НАТО. З метою реалізації Концепції розвитку професійного сержантського і старшинського складу ЗСУ існує потреба внесення змін до законодавчих актів України щодо військових статутів ЗСУ та військових звань військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу ЗСУ», — йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Наразі існують такі військові звання рядового, сержантського і старшинського складу: рядовий, старший солдат, молодший сержант, сержант, старший сержант, старшина, прапорщик, старший прапорщик.

Ухваленим законопроєктом цей ряд змінюється на такий: рекрут, солдат, старший солдат, молодший сержант, сержант, старший сержант, перший сержант, штаб-сержант, майстер-сержант, старший майстер-сержант, головний майстер-сержант.

Також змінені і корабельні звання. Мічманів більше не буде, але з’являться: штаб-старшина, майстер-старшина, старший майстер-старшина і головний майстер-старшина. Крім того, передбачається поділ сержантського і старшинського складу на молодший і старший склад.

Також закон змінює граничний вік перебування на військовій службі для сержантів.

У військових частинах запроваджують Книги пам’яті, куди вноситимуть відомості про військових, які загинули, виконуючи військовий обов’язок.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілок, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область

Діловод персоналу

від 23000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Стаpший pозвідник-опеpатоp

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

розвідник, висока заробітна плата

від 25000 до 130000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область