ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Дніпрі розпочався поглиблений науково-практичний тренінг NATO Science for Peace and Security Programme

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Листопада 2019, 11:03

З 11 по 15 листопада у Дніпрі відбудеться поглиблений тренінг NATO Science for Peace and Security Programme — «Протидія агентам зброї масового ураження та новітні технології: поглиблений тренінг реагування на виклики у сфері конфлікту та безпеки у східній Україні». Такий захід уперше відбувається в Україні в рамках співпраці з Північноатлантичним альянсом. Участь у вишколі пройдуть 300 лікарів і фахівців із захисту від хімічних, біологічних, радіаційних та ядерних загроз, лекторами будуть провідні інструктори з США та Європи.  Про це під час спільної пресконференції заявили організатори заходу: головний лікар Дніпровської обласної лікарні імені Мечникова — ко-директор проєкту Сергій Риженко, ко-директор проєкту Тімоті Еріксон, професор Гарвардської медичної школи  Сонні Пател та Головний координатор від НАТО Патрик Чиллю.

За словами організаторів, на початку року було схвалено грант НАТО SPS (програма «Наука заради миру та безпеки») на проведення тренінгу цього листопада у Дніпрі у співпраці з Гарвардською гуманітарною ініціативою та лікарнею Мечникова.

Найкращі спікери та інструктори з Америки та Європи, зокрема провідні інструктори NAEMT (Американська національна асоціація парамедиків та медичних техніків) планують вишколити військових і цивільних лікарів з усієї України відразу з кількох напрямків: освітні технології, надання невідкладної допомоги, ультразвукове діагностування екстрених станів, запобігання та захист від хімічних, біологічних, радіаційних та ядерних загроз.

За словами головного лікаря лікарні ім. Мечникова та ко-директора проєкту Сергія Риженка, захід подібного масштабу в Україні проводять уперше, проте місце його проведення вибрано невипадково — прифронтове Дніпро стикнулося з величезною кількістю тяжких поранених, яких лікували в усіх лікарнях міста, тому набутий досвід є безцінним і ним необхідно ділитися, особливо в умовах збройної агресії, якої зазнала Україна.

«Багато бійців, які пройшли через нас, не мали шансів одужати, але всі зусилля лікарів не минули марно і три тисячі бійців були врятовані у лікарні імені Мечникова. За цим спостерігали наші колеги з інших країн, вони приїжджали, допомагали, проводили тренінги, вони і є ініціаторами проведення цього форуму, в якому братиме участь 300 фахівців з різних галузей. Будуть лектори з усього світу, які пройшли війну, це дуже важливо. До війни ми зовсім не мали досвіду лікування поранених, а нині ми можемо цим досвідом ділитися», — зазначив Сергій Риженко.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший навідник гармати

від 20400 до 120400 грн

Луцьк, Волинська область

Водій категорії С

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Оператор протитанкових ракетних комплексів

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Старший бойовий медик

від 20000 до 20000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП