ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Хмельниччині активно перенавчають і працевлаштовують учасників бойових дій

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Листопада 2019, 10:18

Хмельницький обласний центр зайнятості спланував і втілює в життя програму з надання професійно-інформаційних і професійно-консультаційних послуг учасникам бойових дій під час АТО/ООС. Ці заходи проводять з метою психологічної підтримки ветеранів, мотивації їх до працевлаштування, орієнтації на актуальні професії та підприємництво. Під час групових та індивідуальних заходів проходить формування адекватного ставлення до ситуації на ринку праці.

Протягом цього року такі послуги вже надано понад тисячі безробітних учасників бойових дій. Ветеранів запрошують на різні групові заходи: семінари з техніки пошуку роботи, підприємницької діяльності, орієнтації на здобуття нових професій, зустрічі та консультації із залученням компетентних соціальних партнерів, представників громадських і волонтерських організацій, психологічних і соціальних служб. Протягом року був проведений 71 семінар для військовослужбовців та учасників АТО, охопивши більше ніж 500 осіб. Окрім того, спільно з представниками військових частин і військкоматів проводять семінари з орієнтації на військову службу за контрактом у Збройних Силах України, в яких уже взяла участь більше ніж тисяча осіб, зокрема й учасники АТО/ООС.

Протягом року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 1078 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО/ООС. Допомогу по безробіттю отримувала тисяча осіб, 242 ветерана — працевлаштовані. Кожний другий безробітний працевлаштований на підприємства у сільському господарстві та переробній промисловості, близько 13 % — у сфері державного управління й оборони, 11 % — в оптовій і роздрібній торгівлі.

Важливим аспектом своєї діяльності фахівці центру вважають професійне навчання. Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців за направленням служби зайнятості навчання за такими професіями, як охоронник, електрогазозварник, фрезерувальник, водій тролейбуса, кухар, водій автотранспортних засобів та організація підприємницької діяльності проходило близько п’ятдесяти осіб.

— Значну увагу в Центрі приділяють програмі залучення ветеранів до відкриття власної справи. 15 учасників бойових дій склали бізнес-плани, отримали кошти по тимчасовому безробіттю та стали підприємцями, — інформує начальник Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Фото з архіва ХОЦЗ

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

У прифронтових регіонах на півдні України російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення, використовуючи FPV-дрони.

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

Бійці 5-ї Окремої штурмової Київської бригади завдали ударів по танках і БМП росіян, які намагалися наступати.

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія Медичних сил Збройних Сил України розпочала навчання для слухачів програми «Навчальний взвод резерву офіцерського складу».

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційні удари, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

оператор дрону/квадрокоптеру

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Вінниця та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Михайлівці, Вінницька область

Стрілець, помічник гранатометника, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Військовослужбовець за контрактом

від 21000 до 100000 грн

Погребище

4 відділ Вінницького РТЦК та СП

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ

Оператор безпілотних літальних апаратів

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського