ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Інтерактивна карта санаторно-курортного лікування та психологічної реабілітації

Реабілітація
Прочитаєте за: 4 хв. 24 Жовтня 2019, 8:44

АрміяInform презентує для військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни свій новий проєкт – «Інтерактивну карту санаторно-курортного лікування та психологічної реабілітації».  На електронній мапі  представлені  всі медичні заклади Міністерства оборони України, госпіталі ветеранів, а також реабілітаційні центри благодійних фондів України.

Деякі медичні заклади, в яких сьогодні оздоровлюються бійці і ветерани, кореспонденти  агентства вже перевірили на собі. Інформацію про них ви зможете знайти на сайті АрміяInform за посиланням.
Запрошуємо всіх охочих долучитися до нашого проєкту. До центрів, які вам сподобались найбільше і які ви можете порадити побратимам, ми завітаємо найближчим часом і розкажемо про них у майбутніх публікаціях.

Як військовослужбовцям отримати путівку в санаторій?
Військовослужбовців, членів їхніх сімей та сімей загиблих військових, працівників ЗСУ, супроводжуючих інвалідів війни І групи на санаторно-курортне лікування можуть направляти з військової частини, якщо в них є один з діагнозів, визначених наказом Міноборони №703 від 09 грудня 2015 р.
Санаторно-курортні путівки їм надають раз на рік на підставі рішення санаторно-курортних відбірних комісій, а от реабілітацію можна проходити за рік неодноразово. Головна умова – наявність висновку лікарської комісії.
Такі путівки безплатні для учасників бойових дій та осіб, направлених на медичну і медико-психологічну реабілітацію після етапу лікування й із належним висновком госпітальних ВЛК. Інші охочі отримують ці путівки за зниженою вартістю: 25% їх вартості сплачують військовослужбовці, а 50% – члени їхніх сімей, але скористатися знижками можуть лише ті з них, чий дохід не перевищує трьох прожиткових мінімумів (станом на 01.10.2019 року – це 6021,00 грн.).
Медична реабілітація надається безоплатно винятково після проведення госпітального лікування. Тобто, умовою направлення на медичну чи медико-психологічну реабілітацію є попереднє перебування на госпітальному етапі. Санаторно-курортні відбірні комісії зважують по кожній особі показання і протипоказання щодо ймовірного її перебування у відомчих СКЗ.
Мережа закладів, де військові можуть поправити своє здоров’я, на Карті реабілітації позначена знаком…..

Як отримати путівку в санаторій учасникам бойових дій, які вже не є військовослужбовцями?
Для отримання путівок потрібно стати на облік у структурному підрозділі з питань соціального захисту населення районних, районних в м. Києві державних адміністрацій, виконавчих органах міських рад для санаторно-курортного лікування. Після цього потрібно подати документи (особисто або через уповноважену особу) до органу соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або за місцем обліку в структурних підрозділах з питань соціального захисту.
Працівники органів соціального захисту населення повинні надати ґрунтовну консультацію щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням, ознайомити із відповідним переліком санаторно-курортних закладів, які здійснюють лікування і врешті-решт видати санаторно-курортну путівку.
Які документи для цього потрібні?  Паспорт (копія та оригінал); заява на видачу путівки; медична довідка лікувальної установи за формою № 070/о; копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення (оригінал подається для перевірки); копія військового квитка (за наявності).
Законодавством передбачено можливість учасника російсько-української війни самостійно обрати санаторій для оздоровлення. Потрібно вибрати бажаний санаторій та повідомити управління соцзахисту про нього. Управління соцзахисту перевіряє заклад на відповідність встановленим вимогам. Між органом соцзахисту, особою та адміністрацією санаторію укладається тристоронній договір про отримання путівки та надання лікування.
Оплату путівки здійснюють лише після проходження курсу лікування. Якщо обраний санаторій надає  неякісні послуги, то Ви маєте право відмовитись від укладання договору з цим санаторієм та обрати собі інший санаторій.
Грошова компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування виплачується за два роки після звернення із заявою про виділення путівки або виплату грошової компенсації, якщо вони протягом цього періоду не одержували безоплатної санаторно-курортної путівки.

Хто має право на санаторно-курортне лікування у відомчих санаторно-курортних закладах?
Ветерани війни; особи з інвалідністю внаслідок війни; члени сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проходження військової служби, які отримують пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Також таке право отримують особи, які супроводжують до санаторно-курортних закладів інвалідів війни І групи та інвалідів І групи внаслідок захворювання, пов’язаного з проходженням військової служби (без права на лікування).

Читайте нас у Facebook
Україна поглиблює гендерну інтеграцію в армії на основі кращих західних практик — Міноборони

Україна поглиблює гендерну інтеграцію в армії на основі кращих західних практик — Міноборони

Основою для реалізації гендерної політики у Збройних Силах України є використання західного досвіду та співпраця з країнами НАТО.

Музиканту, який публічно підтримав російське вторгнення, повідомлено про підозру

Музиканту, який публічно підтримав російське вторгнення, повідомлено про підозру

Колишній українській, а нині російській музикант, лідер відомого поп-рок-гурту, який є уродженцем України, має російське громадянство.

На сході росіяни намагаються отримати перевагу за допомогою КАБів

На сході росіяни намагаються отримати перевагу за допомогою КАБів

Щодня ворог скидає на східній ділянці фронту по 20-30 керованих авіаційних бомб.

У НАТО оцінили прогрес України у реформуванні системи оборонних закупівель

У НАТО оцінили прогрес України у реформуванні системи оборонних закупівель

Україні вдалося провести низку важливих змін у системі оборонних закупівель, які, зокрема, допомогли і в забезпеченні військ під час російської агресії.

Інформатору, який наводив російські ракети і дрони на Дніпро, загрожує до 12 років тюрми

Інформатору, який наводив російські ракети і дрони на Дніпро, загрожує до 12 років тюрми

Служба безпеки України затримала ще одного російського інформатора рф, який наводив ворожі ракети і дрони на Дніпро.

У Повітряних Силах ЗСУ пояснили, чому «шахеди» перебували 6 годин над Україною

У Повітряних Силах ЗСУ пояснили, чому «шахеди» перебували 6 годин над Україною

Речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував тривале перебування в повітряному просторі України ворожих ударних БПЛА типу Shahed-131/136.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Майстер експлуатації та ремонту бронетанкової техніки

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Стрілець – помічник гранатометника

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець стрілець

від 20100 до 120100 грн

Харків, Харківська область

Командиp танка (з pакетно-гарматним озброєнням)

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ