ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Мир через перемогу: урядовці розпочали серію зустрічей щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі

Важливо
Прочитаєте за: 2 хв. 9 Жовтня 2019, 16:49

У місті Івано-Франківську відбулася перша з низки зустрічей «Діалоги про Україну» щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Учасники діалогу обговорили поточні кроки щодо захисту суверенітету та відновлення територіальної цілісності України, зокрема питання дзеркального розведення військ на лінії розмежування з обох сторін. Про це повідомляє   пресслужба Кабінету Міністрів України.

– Розведення проводиться у рамках Мінських домовленостей з метою зменшення можливостей ведення прицільного вогню, зниження кількості втрат серед військовослужбовців. Розведення є дзеркальним, тобто війська розводяться з обох сторін від лінії розмежування на відстань одного кілометра, – зазначила у своєму виступі заступник Міністра оборони Аліна Фролова. – Відповідний протокол щодо розведення військ був прийнятий в 2015 році. Наразі ми намагаємося перезапустити цей процес.

Аліна Фролова додала, що відведення військ заплановано в трьох населених пунктах: Станиці Луганській, Золотому та Петрівському. У Станиці Луганській уже проведено перший етап. Головною умовою даного процесу є  повне припинення обстрілів на території ділянки розведення впродовж семи днів. Разом з тим на лінії розведення працюватимуть представники місії ОБСЄ, Спільного центру координації та контролю, підрозділи цивільно-військового співробітництва та поліція, проводитиметься розмінування території. У зонах розведення планують утворити координаційний центр, який підпорядковуватиметься місцевій адміністрації і координуватиме дії представників ЗС України, Нацполіції та інших структур. Завданням Центру буде оперативне розв’язання всіх проблемних питань громадян та забезпечення їхньої безпеки.

Після розведення військ розпочнуться роботи із відновлення інфраструктури, на території матимуть змогу працювати представники гуманітарних місій.

– Сьогодні ніхто не говорить про мир заради миру, – наголосила Аліна Фролова. – Ми всі прагнемо перемоги. Але ми перші в світі зіштовхнулися з масштабною гібридною війною, тож і перемога має бути гібридною. Ми маємо бути готовими до ведення війни на всіх без винятку фронтах. У той час, як армія стримуватиме ворога у фізичному просторі, дипломати вестимуть наступ на дипломатичних фронтах.

Не менш важливою, на переконання заступника Міністра, є робота щодо відновлення довіри місцевого населення Донбасу до дій уряду та керівництва держави.

У рамках зустрічі були обговорені можливі ризики для України внаслідок розведення військ, відновлення трансляції українського мовлення, умови проведення виборів на окупованих територіях.

У діалозі взяли участь політичний директор Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв, перший заступник Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Антон Колумбет та заступник Міністра оборони України Аліна Фролова. На зустрічі були також присутні  народні депутати України, представники ОБСЄ, керівництво облдержадміністрації, очільники органів місцевого самоврядування.

Після зустрічі в Івано-Франківську учасники обговорень проведуть аналогічні заходи в Рівному та Львові.

Підготувала Тетяна Рубан, АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

Сухопутні війська Збройних Сил України вранці 19 квітня 2024 року опублікували відео падіння літака Ту-22М3 в ставропольському краї росії.

Через обстріли на Херсонщині поранено трьох осіб. Армія рф атакувала 16 населених пунктів

Через обстріли на Херсонщині поранено трьох осіб. Армія рф атакувала 16 населених пунктів

Війська росії упродовж доби 18 квітня з різних видів озброєння обстріляли 16 населених пунктів Херсонської області. Через російську агресію постраждало троє осіб.

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що наразі у Дніпрі відомо про 2 загиблих і 15 поранених внаслідок ранкової ракетної атаки.

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам відвідав Пентагон та зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Серед тем обговорення була війна в Україні.

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У Чорному та Азовському морі станом на ранок п’ятниці на бойовому чергуванні відсутні російські кораблі.

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно становлять:

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Водій, військовослужбовець

від 22000 до 22000 грн

Одеса

Військова частина А0528

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Майстер ремонтного відділення бронетанкової техніки

від 20000 до 55000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Медична сестра, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039