ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна та Грузія допоможуть США стримувати Росію

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 7 Жовтня 2019, 16:00

На фото: українські морські піхотинці під час навчань Agile Spirit 2019 у Грузії

Поточний рівень модернізації Чорноморського флоту РФ потребує невідкладної асиметричної реакції Сполучених Штатів. Такий висновок зробили експерти дослідницького центру RAND у своїй доповіді «Росія, НАТО та стратегія безпеки Чорного моря».

Як зазначає АрміяInform, центр RAND наполягає на необхідності застосування негайних заходів стримування Росії в Чорноморському регіоні. Серед ключових висновків дослідження зазначено:

  • Чорноморський регіон посідає чільне місце у загальній російській цілі відновити вплив і контроль на периферії федерації;
  • російська окупація та мілітаризація Криму, модернізація Чорноморського флоту та розширення сил в Південному військовому окрузі посилили його переваги в регіоні та енергетичні можливості у Східному Середземномор’ї та Леванті в найближчій перспективі;
  • провідні цілі Москви пристосовані до умов у кожній країні регіону, проте загальні – утримання сусідів від приєднання до Заходу та залишення їх беззахисними перед російським економічним, політичним і відверто злочинним впливом.

Серед конкретних заходів протидії Росії автори дослідження пропонують розміщення в Болгарії й Румунії систем протиповітряної та берегової оборони, розширення навчань НАТО та сприяння Україні й Грузії в розвитку оборонного потенціалу. На думку центра RAND, це також стримуватиме Москву.

Ми не раз писали, що ситуація в тимчасово окупованому Криму дедалі погіршується. За інформацією АрміяInform, автори дослідження зазначають, що стратегія РФ неприховано передбачає поступове перетворення Чорного моря на внутрішнє, щоби розв’язати собі руки, як, наприклад, у випадку з Каспійським регіоном.

На фото: полковник Юлій Мамчур протистоїть «зеленим чоловічкам» біля авіабази Бельбек, березень 2014 року © Vadim Braydov / Courtesy Photo

Крім воєнно-політичних заходів, пропонують активізувати мирні переговори в конфліктних зонах Європи, відновлювати інфраструктуру, економічний потенціал постраждалих територій тощо.

Інформаційне агентство АрміяInform зазначає, що, відповідно до результатів дослідження, ще одним «батогом» для Росії є послаблення її впливу за межами Чорноморського регіону, де союзники НАТО можуть загострити російські проблеми, натякаючи на відмову подальшої агресії в Чорному морі.

Довідково: RAND Corporation (Research ANd Development) — американський аналітичний центр, заснований 14 травня 1948 року в Санта-Моніка (Каліфорнія). Починав роботу як аналітичний підрозділ при військово-повітряних силах США, фокусуючись виключно на питаннях національної безпеки. Центр вважають першим аналітичним центром у світі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

У виступі з нагоди річниці трагедії на ЧАЕС Володимир Зеленський згадав і події 2022 року.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зв’язківець в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Навідник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Зовнішній пілот, оператор БПЛА

від 50000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Номер обслуги до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Оператор БпАК

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

106 окремий батальйон ТрО 109 окремої бригади Тро ЗСУ

сапер 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область