ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Одещині понад пів тисячі військовослужбовців заселяться в нове житло

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Жовтня 2019, 15:46

На військовослужбовців 28-ї ОМБр імені Лицарів Зимового Походу по поверненню до пункту постійної дислокації чекатиме приємний сюрприз – нові казарми поліпшеного типу. Першими гостями у майбутніх новоселів стали кореспонденти АрміїInform.

На сьогодні у пункті постійної дислокації військової частини завершилось будівництво перших двох казарм, проте керівництво бригади впевнено, що до повернення бійців на них чекатиме вже чотири сучасні будівлі й пів тисячі контрактників одночасно стануть щасливими новоселами.

Що ж являє собою новітня казарма поліпшеного планування? Це побудований за типовим проєктом двоповерховий гуртожиток, розрахований на 125 осіб. На бійців чекають зручні кімнати блочного типу, розраховані на 5 осіб. У кожному блоці душова і туалет, а на поверсі кухня і пральня, обладнані сучасними побутовими приладами.

– Звісно, умови в цих казармах набагато кращі, адже тут у кожного військового є свій особистий простір, душ і своя кухня, з новітніми індукційними плитами та жаровими шафами. Тобто є все необхідне для комфортного проживання, – розповідає заступник командира військової частини з тилу підполковник Валентин Сергієнко. – Також ми плануємо обладнати в підвалі, який має рівно стільки ж приміщень, як на поверсі, спортзал, а в так званій нульовій кімнаті – зону відпочинку, укомплектовану м’якими меблями та телевізором.

За словами офіцера, для контрактників бригади загалом має бути побудовано 5 казарм поліпшеного типу. І якщо 2 вже готові приймати новоселів, ще у 2-х роботи виконані на 50 відсотків і їх обіцяють здати в експлуатацію через 3-4 місяці (до повернення бригади), що ж стосується останньої казарми  – тут не обійшлося без недобросовісних забудовників. На сьогодні ТерКЕУ розірвало з ним договір і наразі тривають обов’язкові в таких випадках процедури, пов’язані з тендером, який визначить нового забудовника. Звісно, це  складний і тривалий процес, проте керівництво бригади сподівається, що вже незабаром і тут закипить робота.

Варто зазначити, що на території 28-ї ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу, крім нових казарм, також триває будівництво гуртожитків сімейного типу та капітальний ремонт й реконструкція старих казарм.

 

– Питання забезпечення житлом військовослужбовців наразі у нашій бригаді поступово вирішується. Зараз триває будівництво 2-х чотириповерхових гуртожитків, де будуть проживати військові разом зі своїми сім’ями. Це свого роду малометражні однокімнатні квартири. І це ще не все. Взагалі для офіцерів планується закладка житлового будинку, – розповідає підполковник Валентин Сергієнко.

Також він зазначив, що таких масштабних робіт в частині до цього часу не проводилося. Будівництво та капітальний ремонт будівель, які розпочалися минулого року влітку, переобладнання гуртожитків, ремонт казарм і паралельно роботи в штабі, не припиняються. Розвиток інфраструктури бойової бригади відбувається небаченими за всі роки незалежності темпами. І не менш  приємно відзначити, що проблем із фінансуванням наразі немає. ТерКЕУ обіцяє, що коштів вистачить до кінця поточного і навіть на перший триместр наступного року. Це підтверджують й забудовники.

– Перше питання, що виникає у людей, які виявляють бажання у нас служити – це питання забезпечення житлом. Для порівняння, щоб винайняти квартиру у містечку поруч із ППД, контрактнику потрібно віддати пів зарплатні. Тому, безсумнівно, якщо ми зможемо забезпечити наших військових житлом, одночасно підвищиться чисельність особового складу, – впевнений підполковник Валентин Сергієнко.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Надвірна

Косівський РТЦК та СП

Номер обслуги 5 ОШБр

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець-санітар, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Бойовий медик

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Оператор протитанкового ракетного комплексу 14 ОМБр

від 23000 до 123000 грн

Володимир, Волинська область