ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Тернопільщині відбулося ХІ Всеукраїнське військове паломництво

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Вересня 2019, 16:25

Участь у військовому паломництві в Зарваниці взяли близько 200 родин загиблих військовослужбовців ЗС та інших військових формувань України

Цими вихідними духовний центр у Зарваниці, що на Тернопільщині, який входить у двадцятку найбільших Марійських святинь світу, став місцем військової молитви. Тут 21-22 вересня під гаслом «Я та мій дім будемо служити Господеві» відбулося ХІ Всеукраїнське військове паломництво, яке присвятили родинам військовослужбовців.

За словами організаторів заходу, участь у військовій прощі взяли близько 3,5 тисяч військовослужбовців, правоохоронців та членів їхніх родин, ветеранів війни та учасників бойових дій у районі проведення АТО/ООС, родин загиблих і зниклих безвісти, представники громадських ветеранських і молодіжних військово-патріотичних організацій, курсанти та ліцеїсти військово-навчальних закладів з усіх куточків України в супроводі своїх військових капеланів від різних релігійних деномінацій. Помолитися до ікони Зарваницької Матері Божої з різних регіонів України прибули близько 200 родин загиблих українських героїв.

– Ми хочемо привернути широку увагу до християнської родини у війську, до військової родини. Служіння Богові, яке продовжують наші військові на захисті нашої Вітчизни розпочинається зі служіння у власній сім’ї. Паломництво нас змінює – ми маємо навстіж відкрити наші серця, щоби Божа благодать зцілила наші рани, наповнила нас надією і вірою та допомогла далі любити, – наголосив, звертаючись до присутніх, військовий капелан Андрій Зелінський.

Цього року вперше на Всеукраїнську військову прощу до Зарваниці прибули три представники капеланської служби ЗС США. Вони завітали до духовного центру, аби підтримати українських капеланів та поділитися власним досвідом душпастирської опіки над військовослужбовцями.

Слід відзначити, що українське військове паломництво в Зарваниці відбувається на зразок Міжнародного військового паломництва у французькому місті Люрд. У Франції щорічно військовослужбовці багатьох країн світу моляться за мир і спокій, за зцілення поранених і упокій полеглих у всіх війнах і воєнних конфліктах. Місце об’явлення Богородиці у Зарваниці з ХІІІ століття стало зібранням паломництва сотень тисяч людей і найбільше відповідало замислу організаторів Всеукраїнської військової прощі. Впродовж 11 років проведення військових паломницьких заходів у Зарваниці її учасниками стали близько 30 тисяч військовослужбовців, працівників силових структур та членів їхніх родин, ветеранів війни, учасників бойових дій, родин загиблих і поранених. Особливо з 2014 року, з початком війни, Всеукраїнське військове паломництво стало місцем духовного відновлення і внутрішнього порозуміння для учасників АТО/ООС і їхніх родин, вшанування загиблих героїв.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Війська росії примушують студентів робити окопні свічки

Війська росії примушують студентів робити окопні свічки

На тимчасово окупованих територіях України військові армії рф примушують місцеве населення працювати на їхнє військо.

Наслідки російського удару по Одесі: поранено дві людини, зокрема 3-річну дитину

Наслідки російського удару по Одесі: поранено дві людини, зокрема 3-річну дитину

Сьогодні, 20 квітня, російські війська вдарили по приватному сектору Одеси. Поранення отримали 2 особи, постраждала й трирічна дитина.

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

Учасники Міжнародного академічного форуму «Воєнні інновації в сучасних війнах» розглянули тенденції війни дронів, вектори розвитку Збройних Сил та інноваційні соціальні рішення.

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

У травні-червні Україна може наблизитися до підписання безпекових угод із країнами Балтії, Північної Європи і США.

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш розповів, як зміниться обстановка в українському небі після збиття російських літаків А-50, Ту-22М3.

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир взводу, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Інструктор навчального взводу

від 22000 до 42000 грн

Васильків, Київська область

Телефоніст, лінійний наглядач, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Військовослужбовець

від 20100 до 120100 грн

Миколаїв

Інгульський РТЦК та СП

Старший механік, водій

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Демінер

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП