ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Пущі-Водиці презентували Центр психічного здоров’я і реабілітації  ветеранів  війни

Ветерани АТО та ООС Новини Реабілітація
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Вересня 2019, 17:24

У Пущі-Водиці в Державному закладі «Госпіталь ветеранів війни «Лісова поляна» відбулася презентація Центру психічного здоров’я і реабілітації ветеранів війни. Захід зібрав ветеранів російсько-української війни, волонтерів, психологів, реабілітологів. Прийшли на презентацію і воїни-афганці, для яких «Лісова поляна» давно вже стала своєрідною другою домівкою і де вони до цих пір загоюють рани та лікуються. Ще до початку презентації «афганці»  висловлювали занепокоєння тим, що нібито з початком роботи Центру їх обмежать у правах на оздоровлення в госпіталі.

Натомість, у вступному слові очільниця Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда заспокоїла ветеранів афганської війни і зазначила, що в новоствореному Центрі психічного здоров’я і реабілітації будуть здійснювати допомогу всім без винятку учасникам бойових дій, які сюди звертатимуться.

– Центр стане не лише унікальним закладом, де будуть повертати до нормального життя наших захисників, а й потужним методичним і тренінговим осередком для психологів і реабілітологів із різних куточків України, – наголосила Оксана Коляда. – Тут буде створена система обміну досвідом, навчання, підвищення кваліфікації фахівців, супервізії, запроваджені інструменти збору та моніторингу даних.

Презентуючи ідею створення Центру, підходи до лікування розладів, пов’язаних із бойовим стресом, наслідками черепно-мозкових травм, лікування станів залежності від психоактивних речовин, директорка госпіталю ветеранів війни Ксенія Возніцина зазначила, що з початком роботи Центру має зникнути безсистемність та хаотичність, яка спостерігалась тривалий час у діяльності медиків із надання допомоги бійцям, які зазнали контузії.

– Крім учасників бойових дій, тут зможуть отримати допомогу воїни-добровольці й звільнені з полону, – зауважила Ксенія Борисівна. – Ця категорія захисників потребує нашої особливої уваги.

Під час презентації ветерани-«афганці» не припиняли вигуки на кшталт «а ми вже не потрібні». Їм відповів уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО/ООС Вадим Свириденко.

– Перші люди, які мені допомогли навчитися виживати, були «афганці», – наголосив Вадим. – Вони прийшли до мене в госпітальну палату і сказали: «Досить лежати, вставай. Ми будемо вчити тебе ходити». Тому ми повинні разом сприяти розвитку такого дуже необхідного центру, де будуть лікуватися разом і атовець, і «афганець».

На презентації Центру психічного здоров’я і реабілітації ветеранів війни були й представники медичної служби Збройних Сил України. Що корисного вони взяли для себе?

– Команда, яка тут почне працювати за сучасними реабілітаційними програмами, є дуже фаховою, з великим досвідом роботи, – сказав у розмові з кореспондентом АрміяInform   старший ординатор Клініки психіатрії Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ» МОУ підполковник медичної служби Андрій Чайковський. – Зважаючи на те, що у військових медичних установах психологи потребують підвищення кваліфікації, у нас з Ксенією Возніциною є домовленість про проходження на базі цього Центру тренінгів для військових психологів.

За словами Андрія Романовича, центр медико-психологічної реабілітації для військовослужбовців, який існує в Старокостянтинові, потребує доукомлектації та озброєння новітніми методиками роботи. Але за юридичними нормами в ньому можуть безоплатно проходити реабілітацію лише діючі військовослужбовці та ветерани військової служби. Інші категорії ветеранів війни зможуть пройти лікування в цьому Центрі в Пущі-Водиці, який розпочне свою роботу з 1 жовтня.

Одночасно в Центрі психічного здоров’я і реабілітації ветеранів війни можуть проходити реабілітацію та лікування 60 пацієнтів.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який збирав розвіддані про Сили оборони на Миколаївщині.

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент України Володимир Зеленський відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади, яка обороняє Часів Яр, та особисто нагородив захисників.

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Унаслідок російської ракетної атаки по Дніпру число постраждалих зросло до 24 людей.

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова після масованої російської ракетної атаки на Дніпро заявила, що рф буде притягнута до відповідальності.

Україна повернула з росії ще одну незаконно депортовану дитину

Україна повернула з росії ще одну незаконно депортовану дитину

Із росії вдалось повернути 17-річну українку, яку попри її бажання відправили із тимчасово окупованої території навчатися до росії.

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що ми завжди маємо цінувати людей, які роблять усе, щоб Україна жила й не підкорилась окупанту.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник-оператор

від 25000 до 125000 грн

Одеса

137 ОБМП

Водій-електрик

від 22000 до 52000 грн

Черкаси

118 ОБр Сил ТрО ЗСУ

Командир міномета

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298

Стрілець – електрик

від 21100 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Механік-електрозварник, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Начальник зарядно-акумуляторної станції

від 22000 до 22000 грн

Житомир

Військова частина А1724