ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Для навчання військовослужбовців створено вже 15 Центрів імітаційного моделювання

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Вересня 2019, 9:00

— Ідеться про відповідне програмне забезпечення, що дає змогу в масштабах реального часу відтворювати події бою чи операції відповідно до тих умов, які закладає керівництво навчання. Тобто імітаційна модель дає можливість тим, хто навчається, по-справжньому відчути обстановку, що може бути характерна для того чи іншого виду бойових дій, — про це кореспондентам Інформаційного агентства АрміяInform розповів перший заступник начальника Головного управління підготовки Збройних Сил України полковник Ігор Подолян.

Крім імітаційного методу навчання, який застосовують у Центрах імітаційного моделювання, також використовують системи віртуального бойового середовища та ті, що імітують вогневий контакт. Ідеться про лазертаг та MILES. MILES, між іншим, з допомогою відповідного програмного забезпечення на деяких навчаннях об’єднується із JCATSом і дає змогу відображати на екранах управлінських структур дії підрозділів на місцевості в реальному часі.

Багато зроблено й у розвитку навчальних матеріально-технічних баз, де використовують вищезгадані системи. Зокрема для підготовки різних фахівців розроблено чимало тренажерів, які дають можливість навчати як одиночного військовослужбовця, так і екіпаж, взвод та навіть роту.

Навчальні тренажери активно використовують підрозділи під час першого етапу відновлення боєздатності, коли військовослужбовці займаються індивідуальною підготовкою, підвищуючи власний рівень фахової навченості.

— Починаючи з 2015 року, ми поступово нарощуємо подібні навчальні системи та тренажери. На сьогодні Навчальні центри забезпечені відповідним програмним забезпеченням, навчальними тренувальними комплексами та комп’ютерними багатофункціональними класами приблизно на 55 %, — зазначив полковник Ігор Подолян. — Нині працюємо над поповненням тренажерного парку авіаційних підрозділів. Окрім цього, є відповідні домовленості з цивільними структурами щодо використання їхніх тренажерів, зокрема вертольотів.

Як і в усіх розвинених арміях, у ЗСУ імітаційний метод навчання у підготовці військ використовують давно. Його було започатковано в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського, коли з допомогою американського уряду була встановлена система імітаційного моделювання JCATS. Згодом вона отримала відповідний розвиток і наразі у ЗСУ функціонує 15 Центрів імітаційного моделювання, які є в усіх видах нашого війська та навчальних закладах.

Застосування імітаційного методу навчання та тренажерів дає змогу заощаджувати державні ресурси (паливо та боєприпаси), зберігаючи моторесурс техніки, передусім, бойових машин.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир взводу спеціальних робіт, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Старший навідник гармати

від 20400 до 120400 грн

Луцьк, Волинська область

Механік-радіотелеграфіст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

контракт служба ЗСУ

від 21000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Старший бойовий медик

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область