ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як змінились акценти у підготовці військ?

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Вересня 2019, 13:27

Сьогодні ставка не на кількість навчань, а на їхню якість. Про це під час брифінгу в Інформагентстві АрміяInform повідомив перший заступник начальника Головного управління підготовки Збройних Сил України полковник Ігор Подолян.

— Той час, коли ми гналися за кількістю навчань минув, сьогодні робимо акцент на якісну складову. І за рішенням начальника Генерального штабу були переглянуті планувальні документи, щоб зменшити кількість таких заходів, але підвищити якість за рахунок збільшення часу на сам процес підготовки навчань, оскільки він доволі копіткий, — розповів полковник Ігор Подолян.

За його словами, через це змінюється і сам формат цих заходів. Наприклад, у попередні роки було чимало бригадних тактичних навчань. Але практика показала, що це не завжди максимально ефективно, як у контексті витрат моторесурсу і боєприпасів, так і в якості.

— Сьогодні ми частково відмовляємося від такої форми, як бригадні тактичні навчання і віддаємо перевагу командно-штабним навчанням із позначенням військ. Тобто задіяна не вся бригада, а визначені підрозділи під керівництвом штабу, — зазначив офіцер.

Минулого року були одні пріоритети, зараз інші. Сьогодні основне — створення для бригади, яка вийшла із зони бойових дій, максимально комфортних умов для того, щоб військовослужбовці могли відпочити, відновити своє озброєння та військову техніку, підвищити індивідуальну та колективну підготовку, яка проводиться або у двосторонньому форматі (якщо є інша бригада, яка відновлює боєздатність), або у форматі бригадних КШН із позначенням військ.

До речі, якщо минулого року бригада сім місяців виконувала завдання на Сході України, а п’ять відновлювала боєздатність, то зараз це співвідношення 6 до 6.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
росія атакувала Одесу ударними дронами, постраждало 4 дітей, 2 з яких — немовлята

росія атакувала Одесу ударними дронами, постраждало 4 дітей, 2 з яких — немовлята

Унаслідок атаки ударними безпілотниками в Одесі пошкоджено житлові будинки, сталося займання. Рятувальникам вдалося врятувати 34 особи.

Зірка європейського ППО Aster 30: які ракети Франція передає Україні

Зірка європейського ППО Aster 30: які ракети Франція передає Україні

У межах чергового пакета військової допомоги Франція передасть Україні, з-поміж іншого озброєння, і ракети Aster 30.

Головнокомандувач ЗСУ в Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви

Головнокомандувач ЗСУ в Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви

У Києві Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зустрівся з Головнокомандувачем ЗС Литви Вальдемарасом Рупшісом та начальником Генштабу Міндаугасом Степонявічусом.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Житлові квартали Херсонщини у вогні: є загиблі та постраждалі

Житлові квартали Херсонщини у вогні: є загиблі та постраждалі

Війська росії упродовж доби, 22 квітня, з різних видів озброєння обстрілювали населені пункти Херсонської області. Через російську агресію загинуло двоє осіб, ще шестеро — постраждало.

Після тривалої перерви ворог вивів корабель в Азовське море

Після тривалої перерви ворог вивів корабель в Азовське море

Станом на ранок 23 квітня на бойовому чергуванні в Чорному морі ворожі кораблі відсутні. В Азовське море окупант вивів корабель.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Технік зенітного ракетного обладнання, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Кухар, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бухгалтер

від 20000 до 23000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Оператор польової лазні

від 23000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Київ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Розвідник

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО