ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Якщо «Берест» прийде, ворог не пройде

Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Серпня 2019, 13:30

Підприємство «Шепетівський ремонтний завод», що входить до концерну «Укроборонпром», за власний кошт розробило проєкт реактивної системи залпового вогню, яка отримала позначення БМ-21УМ і назву «Берест».

Проєкт – глибока модернізація існуючого комплексу БМ-21 «Град». Її суть – у заміні існуючих агрегатів, а також у застосуванні нових пристроїв. Всі комплектуючі − українського виробництва, що значно знижує вартість виробу й виключає імпортозалежність. «Берест» здатний замінити у військах морально й фізично застарілі ще радянські «Гради».

Проєкт «Берест» передбачає збереження основних особливостей базового зразка і декількох його агрегатів. Водночас тут замінять найрізноманітніші вузли та встановлять сучасні пристрої. За даними розробників, це дозволяє оптимізувати виробництво, підвищити технічні характеристики й поліпшити бойові якості комплексу.

Встановлення додаткових десяти пускових труб збільшує мобільність і потужність «Бересту» для враження цілей з різних позицій, без додаткової перезарядки боєкомплекту.

Розробники проєкту відмовилися від базового шасі застарілого «УРАЛу». Тепер використовується шасі КрАЗ-5401НЕ. Це потужна вантажівка з повнопривідним двохосьовою базою з комфортною і зручною для розрахунку чотиридверною кабіною. Екіпаж на марші й під час стрільби може перебувати в кабіні з дворядним розташуванням сидінь. Наявність деяких нових приладів дозволяє йому здійснювати підготовку до стрільби і вести вогонь, не покидаючи кабіни. Робочі місця екіпажу оснащено всім необхідним обладнанням – пультом управління, пусковою установкою, навігаційною системою і засобами зв’язку. Планується встановлення бортового комп’ютера, який дає змогу в режимі онлайн приймати координати та розвіддані для ураження цілей.

          − Під час проєктування «Береста» тісно співпрацювали саме з тими, хто обслуговує в умовах бойової обстановки ракетні системи залпового вогню − військовими артилерійських підрозділів. Врахували їхні поради й побажання, − зазначив головний інженер заводу Станіслав Войтенко.

          Нещодавно проведено успішні ходові випробування «Береста»,   вирішено замінити шини на потужніші, для збільшення прохідності авто на місцевості.

Нині «Берест» готують до виставки «Зброя і безпека», що відбудеться у жовтні в Києві. Колектив Шепетівського ремонтного заводу має величезні сподівання, що їхній проєкт зацікавить передусім представників Збройних Сил України, і що цей косплекс значно посилить бойові спроможності артилерійських підрозділів українського війська.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

Від лютого цього року наші Сили оборони знищили декілька повітряних цілей противника, які до цього часу наші захисники не мали змоги ліквідувати. Це й ворожий літак Ту-22М3, і ракета Х-22.

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

АрміяInform вже розповідала про снайпера Збройних Сил України, який ліквідував російського офіцера з дистанції 1800 метрів — куля ввійшла просто в серце.

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер до в/ч а4729

від 21000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Водій

від 21000 до 50000 грн

Балта

Військова частина А1559

Стрілець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192

Кухар в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Старший стрілець – оператор портативних цифрових радіостанцій

від 22000 до 52000 грн

Степанівка, Сумська область

Військова служба за контрактом: Обери свою майбутню професію!

від 23000 до 130000 грн

Корюківка, Чернігівська область