ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чим займається окупант під час «хлібного перемир’я»

Лонгрід Новини ООС
Прочитаєте за: 3 хв. 12 Серпня 2019, 20:40

Чергове «хлібне перемир’я» на Донбасі… Від початку введення його в дію українська сторона очікувала виконання умов домовленості про безстрокове припинення вогню. Але очікування, як завжди, виявилися хибними…

Ворог нарощує артилерію і зміцнює фортифікації

Перші дні бойовики поводилися більш-менш спокійно, але потім знову взялися за своє – вогневі провокації й періодичні обстріли українських позицій, численні загибелі та поранення наших захисників…

Виникає питання – який сенс цієї угоди і чому ж досі не працюють жодні умови режиму тиші? Відповідь очевидна. У так званих «недореспубліках» не тільки окупаційний режим, а ще й бандитський. Можна безліч разів домовлятися з бандитами, але думати, що вони дотримуватимуться взятих зобов’язань та стандартів чесності, як мінімум, наївно.

Тим паче, що під час кожного перемир’я, російсько-окупаційні війська активно посилюють бойові спроможності. Що, безумовно, свідчить про продовження воєнних дій на Сході нашої країни.

Користуючись режимом тиші, встановленим 21 липня, ворожі війська обладнують свої позиції вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, доволі інтенсивним є вдосконалення інженерно-фортифікаційного облаштування.

Відповідно до даних Головного управління розвідки Міноборони, окупанти активізували підготовку артпідрозділів, наростили інтенсивність робіт зі встановлення додаткових артилерійських вогневих позицій поблизу лінії розмежування.

Крім того, на п’ятий день після оголошеного перемир’я, згідно з єдиним планом Південного військового округу ЗС Росії, у частинах і підрозділах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів проведено радіотренування в мережах системи зв’язку й оповіщення. Відомо, що під час цього заходу окупанти відпрацьовували нормативи щодо прийому-передачі сигналів бойового управління.

Навчання – інтенсивні й виключно за наступальною тематикою

З 31 липня по 2 серпня командування ворожих формувань у царині бойової та оперативної підготовок організувало практичні стрільби зі штатного озброєння. Російські найманці провели заняття з екіпажами бойових броньованих машин та влаштували збір підрозділів інженерної розвідки частин.

У цей період з артилерійськими і мінометними розрахунками обох «корпусів» практично щодня проводили тренування з розгортання у складі підрозділу та виходу на передові вогневі позиції. Тоді ж відбувалося навчання із завдавання вогневих ударів по позиціях українських захисників.

Попри заяви керівництва Росії й підконтрольних їй окупаційних адміністрацій про готовність мирного врегулювання збройного конфлікту на Сході України, у з’єднаннях окупаційних формувань проводять інтенсивні заходи бойової підготовки за наступальною тематикою.

Зокрема з 5 серпня розпочато вишкіл ротних тактичних груп російських окупаційних військ на БМП, посилених танками і артилерією, під час яких відпрацьовують подолання (форсування) водних перешкод на тактичному тлі з етапом бойової стрільби. Російське командування планує завершити згадані заходи підготовки до кінця серпня.

Під час режиму тиші окупант продовжує нарощувати мінно-вибухові загородження, зокрема з використанням заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін. При цьому противник мінує як території уздовж лінії зіткнення, так і ділянки місцевості сільськогосподарського призначення обабіч доріг. Крім того, встановлюють і морські міни на узбережжі Азовського моря в тимчасово окупованому секторі Донеччини.

Звісно, все це укупі значно погіршує безпекову ситуацію та посилює ризики і загрози життю цивільного населення. Отже, поки що подібні «перемир’я» не мають якогось глобально значного впливу на воєнну ситуацію. Пошук засобів, зокрема політичних, які можуть примусити Кремль повернути захоплені українські території на наших умовах, триває. Росія ж, судячи з усього, поки відступати від імперських марень у практичній площині не збирається.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

У травні-червні Україна може наблизитися до підписання безпекових угод із країнами Балтії, Північної Європи і США.

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш розповів, як зміниться обстановка в українському небі після збиття російських літаків А-50, Ту-22М3.

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер (2 категорії), Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Перекладач-інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Офіцер штабу, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Медсестра/Медбрат

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Оператор протитанкового ракетного комплексу 14 ОМБр

від 23000 до 123000 грн

Володимир, Волинська область

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Київ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП