ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Щодо матеріальної допомоги при укладанні першого контракту

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 30 Серпня 2019, 12:51

Одним із запитань, яке часто доводиться чути військовим фінансистам на «гарячій телефонній лінії» Департаменту фінансів Міноборони України, є питання виплати одноразової допомоги при укладанні першого контракту. Тож кому, де і в якому розмірі виплачують цю грошову допомогу, інформує АрміяInform.

Кому виплачують допомогу?

Особам, яких приймають на посади рядового складу строком на 3 роки;

особам, яких приймають на посади сержантського і старшинського складу строком від 3 до 5 років;

особам, яких приймають на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу строком від 1 до 5 років;

особам, які підписали контракт строком на 5 років, із числа військовослужбовців, призначених на посади осіб сержантського і старшинського складу, осіб офіцерського складу після закінчення вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти (підготовка яких здійснюється за державним замовленням), за умови вступу до виконання обов’язків за цими посадами.

В яких розмірах у 2019 році здійснюється виплата і від чого залежить її розмір?

Уже другий рік поспіль сума допомоги не змінюється, адже залежить вона від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом (УВАГА!) на 01 січня 2018-го року. А це 1762,00 грн, а не 1921,00 грн (станом на 1 січня 2019 року).

Тож тим, хто уклав свій перший контракт цього року, допомогу виплатять у таких розмірах:

особам рядового складу — 14 096 грн (вісім розмірів прожиткового мінімуму: 8 х 1762,00 грн);

сержантам і старшинському складу — 15 858 грн (дев’ять розмірів прожиткового мінімуму);

офіцерам — 17 620 грн (відповідно десять розмірів прожиткового мінімуму).

Коли і хто здійснює виплату?

Виплата одноразової грошової допомоги здійснюється за рапортом військовослужбовця після набуття чинності першого контракту, призначення на посаду та вступу до виконання обов’язків за посадою на підставі наказу командира.

При цьому військовослужбовцям, що уклали перший контракт про проходження військової служби під час навчання у військових навчальних вишах, військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти, військових коледжах або навчальних частинах (центрах), одноразова грошова допомога виплачується після закінчення навчання у військових частинах, до яких їх призначено для подальшого проходження військової служби.

За яких умов грошова допомога не виплачується?

Особам рядового складу, які в період проходження військової служби за контрактом уклали контракт про проходження військової служби на посадах сержантського та старшинського складу;

особам сержантського та старшинського складу, яких у період проходження військової служби за контрактом прийнято на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу;

особам офіцерського складу, які в період проходження кадрової військової служби в добровільному порядку виявили бажання проходити військову службу за контрактом;

у разі продовження військової служби за новим контрактом;

у разі повторного прийняття на військову службу за контрактом осіб, звільнених з військової служби за контрактом (кадрової військової служби офіцерського складу);

у разі підписання контракту для проходження військової служби в Збройних Силах України особами, звільненими з військової служби за контрактом або кадрової військової служби офіцерського складу, з інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також зі служби в правоохоронних органах.

Нагадаємо для тих, хто вирішує укладати контракт із військом чи ні: мінімальний розмір грошового забезпечення військовослужбовця, призваного на контракт (без урахування вислуги років), нині становить 10 137 грн (стрілець отримує 10 181 грн, командир відділення — 11 172 грн, а командир взводу — 14 139 грн).

Під час служби в ООС на першій лінії оборони військовослужбовець отримує ще винагороду у розмірі 17 000 грн. Тож, виконуючи завдання на передовій, мінімальний розмір грошового забезпечення рядового щомісяця становить понад 27 000 грн.

Читайте нас в Telegram
Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник-оператор, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Одеса

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Кухар, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Діловод Окр Бат сил ТрО м. Дніпро

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 Окремий Батальйон 128 Окремий Бригади ТрО м.Дніпро

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Оператор-топогеодезист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Старший Сапер

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343